KTP:n Korisliigakauden ensimmäinen kotiottelukaan ei tuonut kirkastusta joukkueen synkkään yleisilmeeseen Steveco Areenalla keskiviikkona. Salon Vilpas tuli, näki ja voitti 97-85 (49-45). Merkillepantavaa on, että edellisen kerran Vilpas on juhlinut kotkalaisten kotisalissa yli 13 vuotta sitten.

Keskiviikkoillan kupletin juoni tiivistyy muutamaan lauseeseen. Salolaisilla liikkuivat jalat, kotkalaisilla eivät. Vilppaan jenkit onnistuivat, KTP:n jenkit eivät. Vierailija iloitsi pelaamisesta, kotijoukkueen naamat olivat peruslukemilla. Ja vielä: KTP:n peli pysähtyi kaarelle, kun taas Vilpas ajoi avoimista ovista sisään ja teki paljon koreja alta.

KTP:n kapteeni Michael Pounds näki oman joukkueen pelissä valoa ja varjoja, muttei kiistänyt Salon paremmuutta.

– Hyökkäyspelimme oli vähän parempaa kuin Nokialla, mutta puolustuskorilla vastustaja meni meistä ohi vasemmalta ja oikealta, Pounds kuvaili KTP:n sivuilla.

– Meillä on paljon tekemistä, mutta… Pari päivää taas treenataan ja sunnuntaina mennään Joensuuhun ottamaan kauden ensimmäinen voitto, valoi Pounds uskoa KTP:n sivuilla.

Päävalmentaja Anton Mirolybov ei ollut juurikaan monisanaisempi.

– Vilpas teki olostamme vaikeaa. Koripallo on lähtökohtaisesti yksi vastaan yksi -peliä, ja siinä vastustaja vei meitä pahasti. 85 pisteellä pitäisi kotiottelut kyllä voittaa, mutta silloin ei vastustajalle saa antaa 97 pinnaa.

Mirolybov oli tyytyväinen joukkueen kotimaisiin voimiin, mutta pelinjohtajaksi ja vauhdinpitäjäksi hankitun Lamb Autreyn vaisuakin vaisummasta illasta valmentaja jätti arvoituksellisen viestin.

– Yksitoista peliminuuttia on juuri sen verran, mitä hän ansaitsi.

Michael Pounds on tällä hetkellä mainiossa iskussa, mutta se ei oikein lohduta – kaikkein vähiten miestä itseään – kun monia keskeisiä palasia on joukkueen pelistä hukassa.

Salon valmentaja Mikko Tupamäki oli tehnyt hyvin kotiläksynsä ennen Kotkan matkaa.

– Tiesimme, että vauhtia pitämällä voimme horjuttaa pidempää vastustajaa. Se homma toimi, iloitsi Tupamäki.