Tampereen Pyrinnön kauden 2015/2016 ensimmäinen kotiottelu päättyi tappioon, kun hallitseva Suomen mestari Kataja Basket veti pidemmän korren voittaen tasapainoisen esityksen jälkeen 69-87 (35-47).

Kataja aloitti heittäen erinomaisesti ja karkasi nopeasti johtoon 2-17. Pyrintö ryhdistäytyi päässen vaihtopenkin energian kautta takaisin peliin ja ensimmäisen neljänneksen jälkeen taululla näkyi lukemat 18-24 vierasjoukkueelle.

Kataja kuitenkin kontrolloi peliä Teemu Rannikon heilutellessa tahtipuikkoa ja löytäen vapaat pelaajat nopeissa hyökkäyksissä ja pick-and-rolleista. 35-47-tappioasemassa Pyrinnön Joonas Cavén toi koritehtailullaan Pyrinnön iskuetäisyydelle, mutta Katajan Carson Desrosiers dominoi korin alla ja piti Katajan johdon kymmentä pistettä hipovana.

Kolmannen jakson viimeisellä minuutilla Pyrintö pääsi vielä kymmeneen pisteeseen 53-63, mutta Katajan maltillinen hyökkäyspeli ja vakaa puolustus piti huolen, että Pyrintö ei päässyt enää lähemmäksi.

– Äärimmäisen vaikea alku, sen syy pitää analysoida myöhemmin. Mistä tahansa johtui, niin otan omaan piikkiini. Ehkä olimme passiivisessa moodissa, jossa teimme asiat itsellemme vaikeaksi. Kokonaisuudessaan tyypillinen alkukauden ailahteleva peli. Yksi sekavimpia otteluja, mitä olemme pelanneet mukaan luettuna preseason. Katajalta äärimmäisen kypsä ja tasapainoinen esitys, Palviainen analysoi ottelua Pyrinnön sivuilla.

Joukkueen mukaan vasta kauden alla liittynyt Cavén antoi osviittaa taidoistaan, kun hän tilastoi hyvällä prosentilla 15 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Cavén löytää kuitenkin vielä parannettavaa.

– Haen vielä vähän paikkaani joukkueessa. Tietenkin, kun heitot uppoavat kohtuullisesti, niin se näyttää hyvältä, mutta puolustuksessa on vielä paljon petrattavaa. Nautin todella paljon jälleen Pyynikillä pelaamisesta ja kotiyleisö oli iso syy hymyyn tänään, Cavén kiitteli.