Bisons kohtaa lauantaina Tampereen Pyrinnön kotiparketillaan klo 16.30 alkaen.

Pyrintö-otteluista on muodostunut Loimaalla jo jonkinlainen käsite. Joukkueiden kohtaamisista ei ole puuttunut tunnelatausta eikä viisainkaan koripalloguru ole pystynyt ennakkoon arvaamaan voittajaa. Tällä kaudella kohtaamista on joutunut odottamaan tavanomaista kauemmin, sillä lauantainen kohtaaminen on joukkueiden ensimmäinen kuluvalla kaudella.

Viime vuosien kestomenestyjä Pyrintö ei ole lähtenyt Ilkka Palviaisen alaisuudessa aivan sellaiseen lentoon kuin tamperelaisilta on totuttu näkemään. Se on voittanut 12 ottelustaan tasan puolet. Rekordilla sijoittuu sarjan neljännelle sijalle. Monet tappioista olivat tiukkoja vääntöjä, jotka olisivat voineet kääntyä kumpaan suuntaan tahansa. Esimerkiksi sarjakärki Kouvoille Pyrintö hävisi lokakuun lopussa vain kuudella pisteellä. Biisonien päävalmentaja Greg Gibson odottaakin tunnerikasta puristusta.

– Pyrintöä vastaan meillä on ollut aina hyvää vääntöä enkä odota mitään muuta lauantailtakaan, Gibson sanoo Bisonsien sivuilla.

Kumpikin joukkue pääsee peliin voitto allaan. Bisons haki maukkaan vierasvoiton Tampereen naapurikunnasta Nokialta keskiviikkona. Päivää ennen Pyrintö kuritti Vilpasta kotisalissaan. Jos tarkastellaan Biisonien ja Pyrinnön keskinäisten otteluiden lähihistoriaa, on tamperelaisilla kalavelkoja maksettavanaan. Bisons on voittanut kolme edellistä kohtaamista.

 

-Etsimme yhä johdonmukaisuutta hyökkäykseemme, mutta vaikka olisimme siinä parempia, on selvää että Pyrinnön voittaaksemme meidän pitää myös puolustaa erinomaisesti, Gibson mietiskelee.