FIBA Europe Cup 2016 on kääntynyt alkulohkojensa osalta loppusuoralle. Kataja varmisti jatkopaikkansa jo tiistaina, vaikkei se pelannut, kun Rilski Sportist hävisi Tsmoki-Minskille. Seuraavaksi Katajan tähtäimessä on lohkovoitto ja seuraavaksi se kohtaa slovakialaisen MBK Komarnon.

Katajan lohkossa (N) yhä voitoton Komárno on menettänyt jatkomahdollisuutensa ja on varmuudella ulkona jatkopeleistä. Tsmoki-Minsk voitti tiistaina Rilski Sportistin, joka tarkoitti sitä, että Rilski Sportist ei voi enää ohittaa Katajaa, vaikka joensuulaiset häviäisivät molemmat pelinsä. Kataja on bulgarialaisten edellä keskinäisessä korivertailussa. Jatkolohkovaiheeseen pääsevät myös alkusarjan 14 lohkon neljä parasta lohkossaan kolmanneksi sijoittunutta joukkuetta.

Kataja Basket -päävalmentaja Jukka Toijala on Komárno-ottelun aattona luottavainen. Vaikka häviökään ei olisi tässä vaiheessa katastrofi, ei Kataja lähde kotikentälle katselemaan.

– Komárno johtaa Slovakian liigaa, se on voittanut 12 ottelustaan 10. Kyseessä on laadukas joukkue, Toijala selvittää Katajan sivuilla.

– Vieraissa heitä vastaan pelatessamme tilanne oli pitkään tasainen ja esimerkiksi Rilskin vieraana Bulgariassa, jossa me hävisimme, heillä oli voitto näpeissään. Taipuivat sitten aivan lopussa pisteellä.

– Komárnon voi sanoa pelaavan jopa poikkeuksellisen aktiivista korista. Pelissään on hyvä tempo, he tulevat lujaa skriineistä, puolustavat energisesti. Varsinaista go-to-guy:ta heillä ei ole, mutta koko kahdeksan pelaajan päärotaatio pelaa hyvin yhteen.

– On hyvä muistaa, että vaikka Komárnon mahdollisuudet tässä sarjassa ovat menneet, kaikki voitoista ansaitut pisteet ovat tärkeitä tulevia kausia ajatellen, niin heille kuin meillekin. Slovakialaiset eivät varmasti halua jäädä kokonaan ilman voittoja ja tulevat otteluun kovaa.

– Me haluamme vastaavasti pitää kotitilin ehdottomasti puhtaana, Toijala päättää.

Katajan ja Komarnon ottelu alkaa kello 18.30.