KTP otti avausvoittonsa FIBA Europe Cupissa, kun se kaatoi tiistai-iltana Kumanovon. Voitto oli kotkalaisten syksyn toinen Korisliiga mukaan lukien ja päävalmentaja Anton Mirolybov oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

Kamppailun jälkeen KTP:n päävalmentaja Mirolybov oli huojentuneenoloinen mies.

– On hienoa voittaa kansainvälisiä otteluja, mutta paljon enemmän minua miellyttää se, millä tavalla me homma hoidettiin, tähdensi Kotkan koutsi KTP:n sivuilla.

– Tämä oli ensimmäinen peli pitkään aikaan, ettei kahden tai kolmen epäonnistuneen suorituksen jälkeen pelaajien päät painuneet alas. Pyrimme kontrolloimaan omaa tekemistämme. Hyvin se näkyi muun muassa siinä, että meillä oli vielä pitkään neljännellä jaksolla vain kahdeksan menetystä, jatkoi Mirolybov.

– Puolan katastrofin (KTP hävisi Rosa Radomille 47 pisteellä) jälkeen meillä oli ehjä harjoitusjakso alla ja sanoin joukkueelle, että meillä on mahdollisuus Kumanovoa vastaan, jos voitamme vastustajaa enemmän irto- ja levypalloja, selvitti Mirolybov.

Mirolybov halusi jakaa kunnian voitosta koko joukkueelle.

– Halusimme olla yhdessä aktiivisempia ja aggressiivisempia, ja jokainen kentällä käynyt hoiti osansa. Kuusiston Miki esimerkiksi toi aina kentällä käydessään energiaa joukkueeseen.