Suomen naisten maajoukkueen EM-karsinnat käynnistyvät keskiviikkona Zamorassa, kun Naarassusia vastaan astelee kivenkova Espanja.

Suomen apuvalmentaja Jussi Räikkä luonnehtii Espanjaa hyvin liikkuvaksi ja aggressiiviseksi read and react -koripalloa pelaavaksi joukkueeksi, jolla ei ole heikkouksia.

Espanja pelasi ensimmäisen EM-karsintaottelunsa I-lohkossa jo lauantaina, kun espanjalaiset voittivat Ruotsin vakuuttavasti 75-52 (41-24). Espanja pääsi huuhtomaan EM-kultaa vuonna 2013, mutta viime kesänä joukkue joutui tyytymään EM-kisoissa pronssimitaliin.

– Heille ominaista on transition-peli, pallo eteenpäin ja täysillä toiseen päähän. Toinen ominainen asia heille on hyvä liike hyökkäyspäässä: taitavat takamiehet käynnistävät hyökkäyksen useimmiten palloskriinipeleillä, joista he hyökkäävät kohti koria, ajavat saumoihin ja löytävät vapaan pelaajan, Räikkä kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Puolustus heillä on melko aktiivista, mikä perustuu ehkä enemmän näkemäni perusteella hyvään sijoittumiseen ja 1-1-puolustukseen, kuin siihen, että he prässäisivät yltiöpäisesti. Prässäämiseen heillä on kuitenkin myös mahdollisuus ja siihen olemme myös varautuneita.

– Heillä ei ole heikkouksia. Espanja on täysin tasapainoinen koripallojoukkue, jossa on jokaiselle pelipaikalle yksi tai kaksi pelaajaa joko Euroopan tai koko maailman huipulta. Me haluamme mennä kentälle näyttämään, että emme ota taka-askelia, vaan pelaamme kovaa ja annamme ensimmäisen iskun.

Suomi ja Espanja kohtaavat Zamarassa keskiviikkona 25.11. 21:00 Suomen aikaa. Ottelun näyttää live-lähetyksenä Fanseat.com. Ottelun selostaa Toni Flink ja kommentaattorina toimii Ilpo Rantanen.