Karhu lähti hakemaan kauden kuudetta kotivoittoa Korisliigassa, kun Loimaa Bisons oli saapunut vierailulle. Loimaalaiset olivat maanantaina vieneet VTB-liigassa voiton omassa kotiveräjässä, oltuaan avausjaksolla miltei 20 pistettä tappiolla. Lopussa Tuukka Kotti nosti Biisonit voittoon. Sama oli toistua nyt Kauhajoella, mutta tällä kertaa lopputulos oli erilainen, kun Karhu nappasi makoisan 74-73-voiton.

Ottelu ratkesi vasta summerin soidessa, kun Antti Kanervo heitti kolmosen sisään ja ratkaisi näin voiton Karhulle.

– Pelasimme hyvin miltei kolme neljännestä, joten ottelu tuntui positiiviselta, ottelun ratkaisija Antti Kanervo sanoi pelin jälkeen Karhun sivujen mukaan.

– Puolustimme todella hyvin ja jaoimme palloa hyökkäyspäässä. Viimeiset yhdeksän minuuttia teimme sitten vääriä valintoja. Ne pitää katsoa läpi nauhalta ja muuttaa ne. Kovia suorituksia vastustajan Hilliltä ja Zenolta, joten he pääsivät johtoon viimeisellä minuutilla. Tullaan parantamaan lopun suorittamista aivan varmasti, kunhan saadaan hommat käytyä läpi. Lopussa meillä oli pari vaihtoehtoa. Juho kulmaan, JD:lle palloa korin alle tai sitten mulle pallo kaarelle ja hyvä, että sattui nyt menemään sisään, Kanervo totesi ratkaisustaan.

Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen oli syystäkin tyytyväinen voitosta, mutta löysi hyökkäyspelistä vielä parannettavaa.

– Vastassa oli erinomainen joukkue ja ensimmäinen joukkue, joka piti meidät kotisalissa seiskalla alkavissa numeroissa, Toiviainen antoi tunnustusta vastustajalle.

– Alussa olimme aivan köysissä Bisonsin temmon kanssa, vaikka tiesimme sen etukäteen. Toivuimme siitä ja pelasimme sitten pitkään hyvin. Biisonit laittoivat ekalla jaksolla muutaman täysin vapaan kolkin ohi, joten siinä tilastot hieman valehtelevat. Puolustimme hyvin, mutta hyökkäsimme liian epäsäännöllisesti. Hyökkäyspäässä ei löytynyt tasaisuutta. Viimeisellä kympillä teimme vääriä valintoja ja olimme liian passiivisia. Yhdellä oli pallo ja muut vain seisoskelivat, luottaen toisen pelaajan ratkaisevan itse. Samanaikaisesti vastustaja paransi puolustusta ja pääsivät kovilla koreilla mukaan. Lopussa ei ollut yllätys meille, että Zeno vie Biisonit johtoon, mutta meidänkään ratkaisija ei varmasti vastustajaa yllättänyt. Tällä kertaa viime hetken heitto meni sisään ja kotiyleisö sai juuri sitä, mitä olivat tulleet hakemaan. Paljon on tehtävää, että hyökkäämisestä tulisi helpompaa, mutta lauantaina jatketaan, Toiviainen lupasi.

Karhubasket

@Karhubasket
Antti Kanervon Biisoninkaato-putserpiitterikolokki! #Korisliiga

Jos et näe videota oikein, katso se täältä.