Korisliigassa pelataan perjantain, lauantain ja sunnuntaina aikana yhteensä neljä ottelua. Ennakkoon erityisesti Bisonsin ja Kouvojen ottelulta odotetaan paljon.

Pelit pyörähtävät käyntiin perjantaina, kun KTP hakee Europe Cupin voitolle jatkoa kotoisesta liigasta vieraillessaan Lapualla Kobrien kotiluolassa. Kobrat pääsee lähtemään otteluun makoisa vierasvoitto Pyrinnöstä alla. Lauantaina Karhu yrittää pitää kotitilinsä puhtaana, kun se saa ensimmäistä vierasvoittoaan havittelevan BC Nokian vieraakseen.

Kärkikamppailussa kohtaavat sen sijaan Bisons ja Kouvot. Kouvoilla yksi peli enemmän pelattuna ja se on hävinnyt kahdesti. Bisonsilla tappiosarake näyttää kymmenen pelin jälkeen kolmea. Joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa reilu kuukausi sitten Kouvot pesi Bisonsin peräti 113-71 ja nyt Bisons hakee pienimuotoista revanssia.

– Viimeksi he iskivät kimppuun eikä fokuksemme ollut ottelussa, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson muistelee SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

– Emme ajattele tätä kuitenkaan revanssin. On sama häviätkö yhdellä vai 50 pisteellä, sillä haluat aina voittaa seuraavan kohtaamisen. Pelasimme edellisellä kerralla surkeasti ja toivottavasti se motivoi pelaajia, vaikkei mihinkään erikoismotivointiin olisikaan tarvetta. Pelaamme kotikentällämme ja fokuksemme on hyvä, Gibson jatkaa.

Bisonsilla on allaan vastakohtien viikko, kun se ensin voitti VTB-liigassa riialaisen VEF:n Tuukka Kotin buzzer beaterilla, mutta oli Karhu-ottelussa vastaanottavana osapuolena, kun Antti Kanervo pisti voittokorin sisään summerin soidessa.

– Sen 48 tunnin aikana koimme ison nosteen ja kovan pudotuksen, Gibson kertoo.

Kouvot katkaisi orastavan kahden ottelun tappioputken viime ottelussa kaatamalla Seagullsin. Gibson tietää tarkkaan Kouvojen vahvuudet.

– Meidän täytyy puolustaa heidän kaukoheittonsa pois. Heillä jokainen osaa heittää Thomas Gipsonia lukuun ottamatta. Hän on kuitenkin kova lähellä koria emmekä saa päästä häntä korin alle. Meidän täytyy pystyä ottamaan heidän vahvuutensa pois, sillä jos annamme heidän pelata vapaasti, niin se ei tiedä meille hyvää. Nämä ovat aina helpommin sanottuja kuin tehtyjä juttuja, Gibson heittää.

Viikonlopun viimeinen ottelu pelataan sunnuntaina, kun Kataja isännöi Vilpasta.

Salttu Forsström