KTP teki hukkareissun Pohjanmaalle, kun kotkalaisjoukkue kävi häviämässä Lapualla Kobrille 88-82 (35-37) Korisliigan kamppailussa perjantai-iltana.

Tappiosta huolimatta KTP pystyi kelpo peliin. Esitys oli paljon tasapainoisempi kuin monasti aiemmin tällä kaudella eikä niin tyypillistä otteen herpaantumista tullut missään vaiheessa.

Ottelusta ja varsinkin sen tuomarilinjasta jäi melkoisesti jossiteltavaa, sillä Kobrat ratkaisi kamppailun viime kädessä vapaaheittoviivalta. Vieraille vihellettiin kaikkiaan 27 virhettä ja isännille vain 17.

Kotkalaisrikkeen jälkeen kotijoukkue sai 32 vapaaheittoa, joista se pussitti 24. KTP:n vastaavat lukemat olivat 14/11. Päätösneljänneksellä kotkalaisille vihellettiin 14 virhettä, joista 11 ensimmäisen kahdeksan minuutin aikana. Kobrille pilli soi kuudesti.

KTP:n päävalmentaja Anton Mirolybovkin oli hämillään tuomarilinjasta. Hän aikoo katsoa pelin nauhalta analysoidakseen, miksi oma joukkue oli nähdyn kaltaisissa virhevaikeuksissa.

– Tuomareista minulla on oma mielipiteeni, mutta sakkojen pelossa en uskalla sitä kertoa, Mirolybov totesi KTP:n sivujen mukaan.

KTP oli pitkässä matkassa vain kahdeksan pelaajan voimin. Ennen täyttä aikaa suihkukomennon saivat Alex Herrera, Lamb Autrey ja Michael Pounds tässä järjestyksessä. Neljällä virheellä pelin päätti Devonne Giles, ja summerin soidessa Joonas Lehtorannalla sekä Mikael Aallolla oli kolme virhettä.

Mirolybov oli pettynyt ottelun lopputulokseen, mutta tyytyväinen omiensa peli-ilmeeseen. Vieraiden esityksessä oli paljon samoja elementtejä, joilla makedonialainen Kumanovo kaatui tiistaina FIBA Europe Cupin ottelussa kotisalissa.

– Päät eivät painuneet nytkään missään vaiheessa. Siihen uskotaan, että kyllä tämä tästä kääntyy.