Bisons nappasi kolmannen voittonsa VTB-liigassa maanantaina. Valkovenäläinen Tsmoki-Minsk kaatui Loimaalla kolmen pisteen erolla 76-73.

Ottelu poikkesi aika tavalla aiemmista peleistä. Intensiteetti oli korkealla, kun kumpikin yritti pitää pelin tempon nopeana. Ajatus ei vain tahtonut pysyä aina mukana räjähtävässä juoksutahdissa ja ottelusta tulikin ajoittain melkoista polttopalloa. Yleisölle se näyttäytyi levottomana, mutta eittämättä viihdyttävänä säntäilynä.

– Olen niin ylpeä pojistamme, taas. Alamme coach-Dantzlerin kanssa nähdä ylpeyttä ja tekemisen meininkiä puolustuksessa. Jos haastaa, on aggressiivinen ja eliminoi vastustajan vahvuudet, on vahvoilla, Bisonsin päävalmentaja Greg Gibson muotoili seuran sivujen mukaan.

Viime kaudella vahvasti Bisons-paidassa esiintynyt Anthony Hilliard (8/5/2) ei päässyt samanlaiseen lentoon kuin viime kauden otteluissa Loimaalla. Iso kiitos siitä kuuluu hyvin onnistuneelle kotipuolustukselle. Tähdistökentällisen vasen laita jäi alle kymmeneen pisteeseen.

(Martin) Zeno teki uskomatonta työtä Hilliardin kanssa. Kaikki puolustimme hyvin. Jake (Burtschi) (1/2/2) oli puolustuksessa melko huikea, sillä hän vartioi takamiestä koko pelin, Gibson hymyili.

Mikko Koivisto (6/1/1) pelasi kentällä ensimmäistä kertaa sitten viimeisen loukkaantumisensa. Mallikkaasti pelasikin, sillä 13 minuuttinsa aikana mies otti neljä kolmosta 50 prosentin osumatarkkuudella. Loukkaantumisten määrä vaikuttaisi olevan vakio, sillä Ike Udanoh loukkasi kättään ottelussa. Hän yritti torjua Minskin läpiajon, mutta osui ilmeisesti tilanteessa levyyn. Hän jätti kentän rannettaan pidellen. Jälleen on kirjoitettava lause, joka on nähty jo aivan liian monta kertaa tälläkin kaudella: vamman vakavuus selviää vasta tarkempien tutkimusten jälkeen.

Biisoneilla oli ottelussa mukana FoKoPon divarijoukkueen takamies Remon Nelson. Jos ihmettelee, miksi Nelson oli mukana maanantaina, kannattaa vilkaista Ilari Seppälän tilastosaraketta. Seppälä ei edes käynyt kentällä. Miehellä on ollut vaivoja, eikä mitään haluta riskeerata kauden tässä vaiheessa.