Korisliigassa pelataan keskiviikkona kolme ottelua. Salossa nähdään paikallispeli Kouvot yrittää kääntää virettään Tampereella ja Kobrat isännöi Nokiaa.

Upean alkukauden pelanneen Kouvojen peli on tökkinyt viime aikoina pahasti ja se on menettänyt kärkipaikkansa Korisliigassa. Vain kaksi voittoa kahdeksasta edellispelistä tarkoittaa sitä, että Kouvot on Korisliigan kuntopuntarissa hännillä KTP:n kanssa. Pyrintö sen sijaan hakee paluuta voittojen tielle tappiollisen Karhu-ottelun jälkeen.

Kobrat isännöi BC Nokiaa. Lapualaiset kohtasivat viime viikolla back-to-back -otteluissa Katajan ja molemmista oli tuloksena selvä tappio. BC Nokia sen sijaan palasi voittojen tielle viiden tappiollisen pelin jälkeen. Nokia jahtaa samalla kauden ensimmäistä vierasvoittoaan.

Varsinais-Suomen paikalliskamppailussa Vilpas saa kotikentälleen Bisonsin. Vilpas otti tärkeän voiton viime ottelustaan, kun se haki pisteet Seagullsilta. Voitto oli Vilppaalle ensimmäinen vieraissa lähes kahteen kuukauteen.

– Edelliset pelit vieraissa olivat meiltä ihan hyviä, vaikkei niistä voittoja tullutkaan. Ei meillä mitään peikkoja vieraspeleistä ollut, vaan ne olivat ihan ok pelejä, Vilppaan päävalmentaja Mikko Tupamäki toteaa.

Tapa millä voitto Seagullsista tuli, miellytti Vilpas-luotsia.

– Se voitto tuli joukkuetekemisen kautta ja meillä oli onnistumisia laajalla rintamalla. Puolustus pysyi hyvin paketissa ja intensiteetti oli korkealla. Tärkeämpi oli kuitenkin keskittyminen minkä takia parissa edellispelissä pelasimme huolimattomasti. Nyt pystyimme pelaamaan ehjästi, vaikka johdimme viimeiselle neljännekselle lähdettäessä, Tupamäki kehuu SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Keskiviikkona Vilpas saa kovan haasteen, kun sarjan kärkeen noussut Bisons ajelee lyhyen matkan Saloon.

– Nämä ovat aina hyvätunnelmaisia pelejä ja katsomossa on hyvin porukkaa. Bisonsilla on kova voitto Astanasta alla VTB-liigassa ja he ovat saaneet hieman harvinaisesti valmistautua pari päivää edellispelin jälkeen, Tupamäki heittää.

Vilppaalle hieman harmaita hiuksia tuottaa Austin Dufaultin Seagulls-ottelussa saama nilkkavamma. Dufaultin pelaaminen ratkeaa vasta ottelun alla. Tupamäki luottaa kuitenkin kotietuun.

– Kyllä me tappelun järjestämme kotisalissa. Olemme saaneet hyvää tukea kotiyleisöltä ja jätkät pistävät varmasti kaiken likoon ottelussa, Tupamäki lupaa.

Salttu Forsström