Korisliigassa pelataan viimeiset ottelut ennen joulua, kun perjantaina ja lauantaina ohjelmassa ovat yhdet ottelut.

Perjantaina KTP ja Karhu kohtaavat toisensa viime kauden pronssiottelun uusinnassa. Joukkueet kohtasivat toisensa lokakuun lopussa Kauhajoella ja tuolloin Karhu oli selkeästi edellä 20 pisteen erolla. Lauantaina BC Nokia isännöi Katajaa ja ottelu on samalla Korisliigan viimeinen ennen pienoista joulutaukoa. Viime kierroksella nokialaiset nappasivat kauden ensimmäisen vierasvoittonsa, kotikentällään BC Nokia on ollut sen sijaan vahva ja sen tiedostaa myös Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

– Nokia on ollut erittäin kova kotonaan ja sieltä on kärkijoukkueita lähtenyt kotiin tappion kera. Nöyrin mielin menemme vierailulle, Toijala toteaa SuomiKoris-sivustolle.

Joukkueet pelasivat ensimmäisen keskinäisen ottelunsa lokakuussa ja tuolloin Kataja oli kotikentällään vahvempi. BC Nokia on joutunut vaihtamaan kaksi ulkomaalaisvahvistustaan ja uusina miehinä joukkueeseen ovat liittyneet Vincent Simpson sekä Dragan Ladovic.

– Siellä on vastassa uudistunut joukkue. Heidän kahden tärkeimmän pelipaikan pelaajat – eli takamies ja iso mies – ovat vaihtuneet ja vastassa on erilainen joukkue kuin mitä viimeksi kohtasimme. Siinä on valtava potentiaali, mutta kestää varmasti hetken ennen kuin se hitsaantuu yhteen. Simpson ja Ladovic ovat kyllä selkeitä vahvistuksia, Toijala kehaisee vastustajaa.

Salttu Forsström