Susijengin kapteeni Shawn Huffilla on riittänyt kiirettä ja ilonaiheita joulukuussa. Urakka on kuitenkin vielä kesken, sillä edessä on vielä kolme ottelua ennen vuoden vaihtumista.

Yksi Huffin ja Ludwigsburgin ilonaiheista oli selviytyminen Eurocupissa jatkoon ja samalla lohkon kakkospaikka.

– Se oli se mitä haimme, mutta haluamme vielä kehittyä ja olemme osoittaneet, että pystymme haastamaan isoja Euroopan seuroja. Peleihin mahtui yksi niukka tappio, mutta samalla monta tiukkaa voittoa, Huff kertaa alkulohkon vaihetta SuomiKoris-sivuston haastattelussa.

Ludwigsburg eteni 32 parhaan joukkoon, jossa pelataan neljän joukkueen lohkoissa joista kaksi selviää jatkoon. Saksalaisjoukkue joutuu kovaan seuraan, sillä vastaan asettuvat puolalainen Zielona Gora, Pietarin Zenit ja Venetsia.

– Lohko on mielenkiintoinen ja siinä on kovia joukkueita. Hyvillä fiiliksillä lähdemme jatkopeleihin. Haluamme parantaa edelleen ja menestyä emmekä halua vain tyytyä siihen, että pääsimme jatkoon. Haluamme päästä myös tästä eteenpäin ja siitä lähdemme taistelemaan.

– Vastustajista ei ole tarkempaa tietoa vielä. Italian peliajoilta pari vanhaa pelikaveria pelaa Venetsiassa, mutta muuten joukkueet eivät ole hirveän tuttuja, Huff toteaa.

Huffin joulukuun toinen ilonaihe oli kutsu Linnan juhliin.

– Kävi aika hyvä mäihä, että pääsin edustamaan suomalaista koripalloa itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Se oli ainutlaatuinen tapahtuma. Meillä ei sattunut siinä olemaan peliä ja se sopi valmentajallekin, että kävisin Suomessa.

Ei kahta ilman kolmatta, kun ehkäpä suurin paukku jysähti hieman perään, kun FIBA antoi Suomelle vuoden 2017 EM-kilpailujen yhden alkulohkon järjestettäväkseen.

– Odotan kisoja suurella innolla ja oli hieno saavutus saada ne. Se on samalla iso juhlavuosi Suomelle, kun Suomi täyttää 100 vuotta ja edellisistä Suomessa pelatuista EM-kisoista on ehtinyt kulua 50 vuotta. Voisia sanoa, että näinhän sen pitikin mennä, Susijengin kapteeni naureskelee.

Salttu Forsström