Korisliigassa pelattiin keskiviikkona kolme ottelua. Kaikissa otteluissa päädyttiin kotivoittoihin.

Korisliigan keskiviikon kierros tarjosi kolme hienoa kamppailua. Loimaalla Bisons voitti komean kirin jälkeen Vilppaan lukemin 74-73 (28-32), Karhu kaatoi KTP:n kotonaan luvuin 88-75 (41-32) ja BC Nokia oli takamies Luis Floresin debyytissä Lapuan Kobria vahvempi numeroin 93-88 (40-47).

Loimaan Bisons otti kolmannen perättäisen voittonsa Korisliigassa kaatamalla keskiviikkona Salon Vilppaan kotonaan lukemin 74-73 (28-32). Komean takaa-ajon päätösjaksolla esittänyt biisonilauma käänsi ottelun itselleen lopullisesti vasta viimeisessä hyökkäyksessään.

P.J. Hill lähetti kolmen pisteen heiton kohti koria, mutta miestä rikottiin heittotilanteessa. Kaikki kolme vapaaheittoaan upottanut Hill vei Bisonsin pisteen johtoon jonka kotijoukkue piti loppuun asti. Vilpas onnistui saamaan vielä kaksi heittoa ilmaan viimeisen 15 sekunnin aikana, mutta Bisonsin VTB-Liigassakin sarjan parhaimpiin kuuluva puolustus piti vierailijoiden yritykset poissa korisukasta.

Ottelu kulki lopputuloksesta huolimatta hyvin pitkään vierailija Vilppaan hallinnassa. Ottelua avausjakson jälkeen viidellä pisteellä johtaneet salolaiset pitivät johtoasemaa hallussaan lähes koko ottelun ajan. Päätösjaksolla peräti 15:n pisteen kaulan itselleen kasvattanut Vilpas ei onnistunut kuitenkaan pitämään Bisonsin hurjaa kiriä aisoissa, vaan kori korin jälkeen loimaalaiset kuroivat vierailijoiden etumatkaa kiinni ja käänsivät ottelun lopulta itselleen.

Bisonsin sankariksi keskiviikon trillerissä nousi laituri Martin Zeno, joka osoittautui lähes pitelemättömäksi kamppailun päätösjaksolla. Koko illan saldokseen Zeno tehtaili 26 pistettä, 9 levypalloa ja 2 torjuntaa. Zenolle tulitukea tarjosivat P.J. Hill (13/5/5 syöttöä), sekä Hillin tapaan 13 pistettä heittänyt Ilari Seppälä.

Vilppaan parhaimmistoon ottelussa lukeutuivat 23 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä operoinut liukas takamies Doug Wiggins, 12 pistettä ja 6 levypalloa tililleen kirjauttanut monipuolinen laituri Monyea Pratt sekä 14 pistettä ja niin ikään 6 levypalloa toimittanut sisäpelaaja Austin Dufault.

Kauhajoen Karhun kotivoittojen putki kasvoi keskiviikkona jo 13:n ottelun mittaiseksi. Tällä kertaa Karhun kotiluolasta sai poistua tappio niskassaan sarjajumbo KTP, kotijoukkueen voitettua kolme ensimmäistä jaksoa ja samalla koko ottelun lukemin 88-75 (41-32).

Karhu piti ottelua hallussaan lähes koko ottelun, lukuun ottamatta toisen kymmenminuuttisen ensimmäistä puolikasta. Ilman hyökkäyksensä kapellimestaria Bojan Sarcevicia pelannut Karhu onnistui juoksemaan hyökkäyksiään likimain normaalilla tehokkuudella ja juonikkuudella, eikä KTP löytänyt lopulta ottelun puolenvälin jälkeen lääkkeitä Karhun pelin hidastamiseksi.

Karhun riveistä parasta osaamistaan kotiyleisölle esittelivät keskiviikkona 22 pistettä ja 6 syöttöä tililleen kirjauttanut laituri Antti Kanervo, 16 pistettä heittänyt sisäpelaaja Timothy Troutman sekä 14 pistettä pussittanut kauhajokelaisyleisön suosikki, sentteri Lance Williams.

KTP:n riveistä itsensä onnistujien kirjoihin pelasivat härkämäinen sisäpelaaja Devonne Giles (23/7), sekä 16 pistettä pussittanut Lamarcus Reed.

Nokian palloiluhalli sai kunnian toivottaa keskiviikkona tervetulleeksi tuoreen takamieshankinnan, kun NBA-kokemustakin omaava Luis Flores puki näätäpaidan ensimmäistä kertaa päälleen. Penkiltä peliin mukaan tullut Flores oli heti kentän kuningas, kun BC Nokia nousi vahvan kolmannen jaksonsa ansiosta 93-88 (40-47) –kotivoittoon.

Ottelun alku oli nokialaisittain hankala. Vierailija Kobrat onnistui sekoittamaan BC Nokian hyökkäyksiä siinä määrin, ettei kotijoukkue löytänyt normaalia rytmiään vaan joutui tyytymään liian usein haastettuihin heittoihin. Kobrat saivat puolustuksestaan virtaa ja vauhtia hyökkäyksiinsä, ja karkasivat puoliajalle seitsemän pisteen johtoasemassa.

Kolmannen jakson alkuun vierailijoita huomattavasti paremmalla jalalla tulleet isännät pussittivat kymmenminuuttisen alkuun 13-4 –jakson ja nousivat jo pisteen johtoon. Jakson loppuun BC Nokia nykäisi pienemmän, 10-4 –pätkän ja lähti päätösjaksolle viiden pisteen johdossa.

Päätösneljänneksellä Kobrat kävivät kahden pisteen johtoasemassa, mutta BC Nokia tykitti kotiyleisönsä siivittämänä tämän jälkeen viiden minuutin jakson nimiinsä numeroin 15-6 ja karkasi lopullisesti vierailijoilta. Ottelun loppunumerot 93-88 sinetöi vapaaheittoviivalta vakuuttavan debyytin tehnyt Flores.

BC Nokian sankari oli keskiviikkona kiistatta Flores, joka pussitti 27 pistettä, repi 7 levypalloa, jakoi 8 koriin johtanutta syöttöä ja riisti pelivälineen joukkueelleen kolmesti. Vakuuttavan tilastorivin nakuttaneelle Floresille tukea tarjosivat 21 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplan toimittanut sentteri Dragan Labovic, sekä 19 pistettä pussittanut sentteri David Kravish.

Kobrien riveistä itsensä esille nostivat 27 pistettä, 6 levypalloa ja 5 riistoa nimiinsä kirjauttanut takamies Austen Rowland, 18 pistettä ja 4 syöttöä toimittanut takamies Darien Brothers, sekä etukentän kaksikko Damen Bell-Holter (10/10) – Dom Morris (15/8).