Salon Vilpas on hankkinut uuden sisäpelaajan Korisliigaan Cavell Johnsonin tilalle. Kokenut Sherman Gay on salolaisjoukkueen tuore vahvistus ja hänet nähdään tositoimissa heti lauantaina, kun Vilpas kohtaa kotihallissaan Kauhajoen Karhun.

33-vuotias Gay on 201-senttinen Loyola Marymount -yliopiston kasvatti ja hänellä on vankka kokemus eurooppalaisesta koripallosta. Siitä todistaa kymmenen vuoden kokemus Ranskan ammattilaiskentiltä.

Vilpas on Korisliigassa kahdeksannella sijalla ja matkaa edellä olevaan BC Nokiaan on yksi voitto, mutta toisaalta pudotuspeliviivan alapuolella majaileva Lapuan Kobrat vaanii vain yhden voiton päässä. Salolaiset ovat viiden ottelun tappioputkessa ja suurimmat ongelmat ovat olleet juuri korin alla. Syyskaudella hyvin pelanneen Cavell Johnsonin vire on häipynyt ottelu ottelulta ja seura päätti hakea uusia tuulia korin alle.

Johnsonin korvaaja Sherman Gay saapuu perjantaina Suomeen Los Angelesista, ja kyse on todellisesta eurokonkarista. Loyolan yliopistosta valmistumisen jälkeen Gay pelasi yhden kauden NBA:n kehitysliigassa ja siirtyi sieltä Euroopan puolelle Ranskaan, jossa vierähti kokonainen vuosikymmen. Kaksi ensimmäistä kautta mies pelasi Ranskan ProA -liigassa (JL Bourg Basket, Le Havre) ja kahdeksan viimeistä pelikautta ovat sujuneet ProB:n puolella. Aluksi kaksi vuotta Brestin joukkueessa, sitten kolme kautta FOS Quest Procencen riveissä. Siirto vuodeksi Le Porteliin ja sieltä takaisin yhdeksi kaudeksi Provenceen. Kauden 2014-2015 Gay pelasi Saint-Quentinin joukkueessa.

Gay on tehnyt varsin vakuuttavan uran Ranskassa ja tilastollisesti parhaan kautensa mies pelasi 2007-2008 Brestissä (17.3/5.7) ollen koko liigan blokkiykkönen 1.8 torjunnallaan. Kymmenen kauden ajalta Gayn keskiarvo Ranskassa on 14.1 pistettä per kausi.

Korisliigadebyyttinsä Gay tekee jo lauantaina, jolloin Vilpas kohtaa Salohallissa liigakakkosena olevan Kauhajoen Karhun. Ottelu alkaa kello 17:00.