Tampereen Pyrintö voitti kolmannen Pirkanmaan paikalliskamppailun Pyynikillä 88-77 (46-29).

Nokia aloitti Korisliiga-kauden 2015/2016 kolmannen Pirkanmaan paikalliskamppailun kovalla itseluottamuksella reilussa neljässä minuutissa 5-11-johtoon. Pyrinnön puolustus kuitenkin adaptoitui pelin sisällä ja nopeasti nokialaisten hyökkäyspeli tahmeutui.

Ensimmäisen neljänneksen loppuun mennessä Pyrintö pääsi tasoihin 18-18, mutta toinen neljännes oli täysin Pyrinnön puolustuksen show. Neljänneksen ensimmäiseen 8 minuuttiin Nokia sai kasaan vain 3 pistettä ja toisessa päässä Pyrintö liikutti palloa mallikkaasti repien eron 20 pisteeseen. Nokia löysi kuitenkin kadoksissa olleen heittojyvänsä ja kuroi eron puoliajalle 17 pisteeseen 46-29.

Läpi toisen puoliajan peli näytti jo pitkään taputellulta, vaikka nokialaiset saivatkin kurottua viimeisten minuuttien aikana parhaimmillaan 8 pisteeseen. Kokonaisuutena Pyrintö kuitenkin osoitti erinomaista puolustuspeliä, joka tulee varmasti kantamaan pitkälle, mitä lähemmäksi kevättä mennään.

– Monella tapaa tärkeä matsi meille. Paikallisottelu ja runkosarja on edistynyt siihen vaiheeseen, että jos tavoitellaan kotietua, niin pitää pystyä voittamaan. Marssijärjestys on nyt palautettu Pirkanmaalle. Valmistauduimme tähän peliin todella hyvin viikolla ja onnistuimme puolustuksessa erinomaisesti. Hyvä osoitus siitä on, että Floresilla oli 12 pistettä, 0 syöttöä ja 5 menetystä puoliajalla. Vastaavasti myös hyökkäyksessä pallo liikkui ja Nokia joutui juoksemaan perässä, Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen analysoi ottelua seuran sivuilla.

Pyrinnön paras pistenikkari oli 19 pistettä heittänyt Antero Lehto, joka oli suhteellisen tyytyväinen joukkueen iltapuhteeseen.

– Kokonaisuutena 32 minuuttia pelattiin hyvää palloa. Viimeisellä 8 minuutilla mentiin liikaa ns. ”delay gameen” ja lopputulos omasta mielestäni hieman mairittelee Nokiaa. Ensimmäinen hieno juttu on, että tämä oli ensimmäinen derby-voittoni sitten 2003. Toinen se, että pitkästä aikaa sain henkilökohtaisella tasolla onnistumisia. Kolmas hieno juttu on, että tämän jälkeen voi mennä Tahmelan paikalliseen ja tilata ison proteiinipirtelön, Lehto heitti.