Tampereen Pyrintö nousi välieräsarjassa Helsinki Seagullsia vastaan johtoon otteluvoitoin 3-2, kun se kaatoi helsinkiläiset sunnuntain viidennessä välieräottelussa Tampereella vakuuttavin 72-54 (43-29) –lukemin. Kouvolassa Kouvot toisti välierille tuttua kaavaa voittamalla BC Nokian vahvan toisen puoliaikansa ansiosta numeroin 81-66 (30-34), nousten ottelusarjassa johtoon niin ikään voitoin 3-2.

Pyrinnön ja Seagullsin kamppailun voittotaistelun kannalta ratkaisevat käänteet nähtiin ottelun toisella neljänneksellä. Carl Lindbomin vietyä Seagullsin pisteen johtoon jakson alkuminuuttien aikana, paukutti Pyrintö noin kahdeksan ja puolen minuutin ajanjakson nimiinsä numeroin 19-5, karaten lopulta puoliajan isolle tauolle jo 14 pisteen johtoasemassa.

Toisella puoliajalla Seagulls sinnitteli iskuetäisyydellä pitkään ja näytti lopulta löytäneen kirivaihteen koneistostaan, Timo Heinosen tuotua vierailijat viiden pisteen päähän isännistä noin kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria. Pyrinnön kokenut osasto – Ricky Minard, Antero Lehto ja Damon Williams – nousivat kuitenkin esille kun joukkue heitä kipeimmin tarvitsi, pussittaen tamperelaisten johtolukemia isommaksi pallonhallinta toisensa jälkeen.

Kun samaan aikaan Seagullsin ainoan korin onnistui kamppailun päätösminuuttien aikana tekemään sentteri Terrence Watson, juoksi Pyrintö lopulta turvalliseen 72-54 –kotivoittoon.

Minard esitteli kotiyleisölle parasta osaamistaan sunnuntain koitoksessa, pussittaen 25 pistettä, repien käsiinsä 9 levypalloa, jakaen 3 koriin johtanutta syöttöä ja riistäen pelivälineen joukkueelleen 4 kertaa. Minardin tavoin levypallon päähän tupla-tuplasta jäi vahvan ottelun pelannut Damon Williams (15/9/3 syöttöä).

Pyrintö johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 3-2. Sarja on katkolla tiistaina Helsingissä.

Seagullsin Carl Lindbom oli joukkueensa ykköspyssy sunnuntaina, pussittaen 16 pistettä joukkueelleen. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsi myös sentteri Terrence Watson (11/5).

Kouvolan Kouvot oli pitkään isoissa ongelmissa sunnuntain viidennessä välieräkamppailussa BC Nokiaa vastaan. Puoliajalta parketille palannut Kouvot muistutti kuitenkin sitä tuttua kouvolalaisen koripalloilun lippulaivaa jota sen vannoutuneet kannattajat ovat seuranneet läpi kevään pudotuspelien. Toisen puoliajan nimiinsä 19 pisteen marginaalilla vienyt kotijoukkue juoksi lopulta vakuuttavaan 81-66 (30-34) –kotivoittoon.

Sunnuntain viides välieränäytös joukkueiden välillä oli puoliaikaan asti tasaista ja kotiyleisön näkökulmasta jopa turhauttavaa kamppailua. Kolmannen jakson kahdeksannen peliminuutin alussa Kouvot löysi itsensä edelleen takaa-ajajan asemasta, BC Nokian johtaessa ottelua kahdella pisteellä. Jakson lopun numeroin 10-3 –vienyt Kouvot onnistui nousemaan pienimuotoisen ”runinsa” ansiosta kuitenkin johtoon viimeiselle kymmenminuuttiselle siirryttäessä.

Päätösjakso oli Kouvoilta sitä samaa tuttua pelaamista johon ”Manskarin” vakioyleisö on tottunut näkemään myös välierävaiheessa Lumon Areenalla. Tehokkaasti vierailijoiden nukahduksista rankaissut Kouvot nousi jakson puolivälin tienoilla jo 11 pisteen johtoon, eikä päästänyt tuota johtoa enää lipsumaan sormistaan.

Parhaimmillaan Kouvot kävi 20 pisteen karkumatkalla, kunnes BC Nokia onnistui kaunistelemaan numeroita ottelun viimeisen reilun minuutin aikana. Loppunumeroiksi Lumon Areenan tulostaululle jäivät loistamaan lopulta Kouvojen vakuuttavat 81-66 –voittolukemat.

Kouvojen pisteykkösinä toimivat sunnuntaina 17 pistettä mieheen nakutelleet Thomas Gipson III (17/8) ja D.J. Richardson (17/3/4 riistoa). Alexander Madsen jatkoi vahvaa pudotuspelikevättään pussittamalla 13 pistettä, repien haltuunsa 6 levypalloa ja torjuen 3 vastustajan korintekoyritystä.

BC Nokian laituri Daniel Bailey kirjautti nimiinsä tupla-tuplan 11 pisteellä ja 10 levypallolla ja sentteri Dragan Labovic oli vierailijoiden pistekuningas 17 pisteellään.

Kouvot johtaa välieräsarjaa otteluvoitoin 3-2. Sarja on katkolla Kouvoille keskiviikkona Nokialla.