Kouvot selvitti tiensä Korisliigan finaaleihin voittamalla BC Nokian otteluvoiton 4-2. Samalla päättyi kouvolalaisten pitkä odotus.

Kouvot kävi kovan taistelun BC Nokian kanssa ja onnistui puristamaan finaaliin katkaisemalla välierien kotivoittojen sarjan keskiviikkona. Kouvot oli Nokialla vahvempi 93-68-numeroin.

– Ensinnäkin onnittelut Nokialle hienosta keväästä tähän asti. Hieno sarja ja loistava tunnelma kaikissa peleissä. Pelin lopputulos oli varmastikin oikeutettu meille. Voitimme tänään puolustamalla ja pakotimme Nokian helppoihin virheisiin, Kouvot-luotsi Jyri Lehtonen kertasi ottelua Koripalloliiton tiedotteessa.

Kouvot nähtiin edellisen kerran finaaleissa kaudella 2007-08, kun se hävisi finaaleissa Espoon Hongalle. Kouvolalaisten edellinen mestaruus on vuodelta 2004. Finaalipaikka maistuu erityisen hyvältä ottaen huomioon, että koko seuran tulevaisuus oli katkolla vielä pari kautta sitten taloudellisten vaikeuksien jälkeen.

– Olen ylpeä joukkueestani ja tästä on hyvä jatkaa finaaleihin. Finaalit ovat iso asia koko organisaatiollemme, jos muistellaan viimevuotisia tapahtumia. Hienoa, että Nokialle asti oli tullut paljon Kouvot-faneja myös keskellä viikkoa, Lehtonen kiitteli.