Pyrintö ja Seagulls ratkaisevat Korisliigan toisen finalistin torstaina käytävässä ratkaisevassa seitsemännessä välieräkamppailussa.

Pyrintö on voittanut 13. perättäistä otteluaan Pyynikillä. Joukkue on hävinnyt viimeksi kotiyleisönsä edessä 28.12.2015. Runkosarjassa 18 kotiottelustaan 13 voittanut Pyrintö on ollut vakuuttava pudotuspeleissä kotiyleisönsä edessä. Joukkue on voittanut kaikki viisi kotiotteluaan pudotuspeleissä ja tehnyt sen hurjalla 17,8 pisteen erolla.

Pyrinnön urheilutoimenjohtaja ja Pyrinnön miesten joukkueenjohtaja Elisa Hakanen tunnetaan henkilönä, joka jännityksen noustessa liian kovaksi poistuu hallin käytäville pitelemään käsiä kasvoillaan. Helsinki Seagullsin toimitusjohtaja Sauli Silvonen tunnustaa myös jännittävänsä peleissä, mutta Hakasesta poiketen mies pystyy ainakin jotenkin katsomaan matsit loppuun. Molemmat pomot ovat siitä yhtä mieltä, että pudotuspelit ovat samanaikaisesti kauden raastavinta ja parasta aikaa.

– Jännittää pirusti. Kuudennen välierän katsoin kyllä loppuun, mutta sydänkohtauksen partaalla oltiin. Meidän pitää ensimmäisen kerran onnistua joukkueena Pyynikillä koko 40 minuuttia ja tuoda se sama energia, mikä meillä on Kisahallissa. Luotan meidän jätkiin ja ollaan parannettu joka pelissä Tampereella. Niinkun päävalmentaja Larkas jo sanoi, pitää pelata välieräsarjan paras matsi. Tämä on pudotuspelikorista parhaimillaan ja yhtä aikaa kauden raastavinta ja parasta aikaa, kommentoi Seagullsin toiminnanjohtaja Silvonen Pyrinnön sivuilla.

– Harvoin näitä pelejä pystyy kokonaan katsomaan, kun jännittää aina ihan liikaa ja elää siinä täysillä mukana. Mitä tiukempi ottelu, sitä kauemmas hallista haluaisin mennä. Yleensä pääsen kuitenkin vain aulaan saakka ja yritän tehdä jotain hyödyllistä, ettei tarvitse miettiä mitä salissa tapahtuu. Poikkeuksiakin toki löytyy, sillä katselin yllättävän hyvillä mielin Bisons-sarjan pelejä ja lokkien kaksi ekaa peliä. Nyt ollaan taas tutussa tärinätilassa. Tämä on tosiaan samaan aikaan ihan parasta ja todella kauheaa aikaa. Odotan torstaina täpötäyttä Pyynikkiä, mikä hehkuu punaisena. Se on meille niin iso voimavara ja olen luottavainen, että kotiyleisön edessä olemme jälleen parhaimmillamme. Pelistä ei varmastikaan tunnetta puutu ja onhan tämä ensimmäinen Game 7 Korisliigan välierähistoriassa. Luotan omiini, #AINA, totesi puolestaan Hakanen.

Myös Pyrinnön päävalmentaja Ilkka Palviainen odottaa välieräsarjan huipennusta. Pyrintö-luotsi tamperelaisten kotikenttäetuun.

– Tähän välieräsarja huipentuu. Upeaa, että tämä ottelu pelataan meidän kotikentällämme mahtavan ja äänekkään yleisön edessä. Uskoakseni tämä on nimenomaan se matsi, jossa tällä areenalla voittamaan tottuneet pelaajat nousevat esiin, Palviainen miettii.