Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners keräsi itsensä 12 pisteen takaa 62-66 (31-25) -voittoon italialaisesta Varesesta FIBA Europe Cupin finaalissa.

Päätösneljänneksen 15-28 vieneen Skylinersin sankariksi nousi viimeisellä minuutilla 6 pistettä putkeen pussittanut Jordan Theodore.

Skyliners vajosi kolmannella neljänneksellä pahimmillaan 12 pisteen taakse 45-33, mutta päätösneljänneksellä frankfurtilaiset nousivat Quantez Roberstonin johdolla takaisin peliin. Minuutti ennen loppusummeria, kolmosensa 1/7 aiemmin pelissä heittänyt, Jordan Theodore leimahti liekkeihin ja ratkaisi pelin.

Theodore lähti heittämään suorana kuljetuksesta kolmosta, joka sujahti sukkana sisään tasatilanteeksi 62-62. Seuraavassa hyökkäyksessä Theodore lähti hakemaan toista kolmosta samoilta askelmerkeiltä, mutta tällä kertaa Varese-puolustaja rikkoi. Theodoren päätä ei palellut vapaaheittoviivalta ja hän sinetöi Skyliners-voiton kolmella vapaaheitollaan.

– Emme olisi osuneet valtamereenkään 30 minuutin ajan. Olimme tämän sarjan paras joukkue tällä kaudella, joten meidän pitikin voittaa. Uskomatonta mentaalista lujuutta tältä joukkueelta, Herbert kommentoi pelin jälkeen Koripallotiedotteen mukaan.

Theodoren (13/2) ja Robertsonin (15/5/4 syöttöä) lisäksi Skylinersilta onnistui Johannes Voigtmann, joka heitti 12 pistettä ja noukki 6 levypalloa.