Kouvolan Kouvot otti ison askeleen kohti Korisliigan mestaruutta keskiviikkona, kun se kaatoi Tampereen Pyrinnön Hakametsän Jäähallissa vakuuttavan esityksen päätteeksi lukemin 82-69 (42-31). Finaalisarjassa 2-0 –johtoon siirtynyt Kouvot isännöi kolmatta osaottelua Kouvolan Lumon Areenassa lauantaina 7.5.

Keskiviikon toista finaaliottelua värittivät maanantain finaaliavauksen tapaan Kouvojen heittovoimaisen joukkueen onnistumiset kolmen pisteen kaaren takaa. Bonuskaaren takaa 39% heitoistaan pussittanut Kouvot lähetti pallon viivan takaa radalle ottelun aikana yhteensä 38 kertaa ja sen sisäpuolelta vain 24 otteeseen.

Kuten vanha sanonta kertoo, on kolme enemmän kuin kaksi. Kouvojen vahva takakenttä ja hyvin liikkuvat nelospaikan pelaajat onnistuivat puhkomaan Pyrintö-puolustuksen kerta toisensa jälkeen ja käynnistämään ajojen ja syöttöjen sarjoja, jotka johtivat vierailijoiden kannalta ilahduttavan usein hyvään ja rytmistä otettuun kolmen pisteen heittoon.

Kouvot pussittivat kolmen pisteen kaaren takaa yhteensä 33 pistettä enemmän kuin kotijoukkue.

Keskiviikon kamppailu kulki tasaisissa merkeissä vielä toisen jakson kolmannelle peliminuutille asti, Ricky Minardin tuotua Pyrinnön 25-25 -tasatilanteeseen. Ville Kauniston vapaaheittojen aloittama vajaan neljän peliminuutin putki kirjattiin kuitenkin vierailijoille 14-2, Kouvojen karattua silmämääräisesti hetkessä 12 pisteen karkumatkalle. Tamperelaisten takamies Antero Lehto kavensi eron juuri ennen puoliajan isolle tauolle lähtemistä kuitenkin 11 pisteeseen.

Ottelun toisella puoliajalla Pyrintö taisteli itsensä muutamaan otteeseen seitsemän pisteen päähän vierailijoista, mutta Kouvot vastasivat jokaiseen kiriyritykseen vahvalla muutaman pallonhallinnan putkella, pitäen kotijoukkueen turvallisen etäisyyden päässä.

Todellisesti iskuetäisyyden päähän Pyrintö pääsi päätösjakson puolenvälin tietämillä 9-0 –pisteputkensa siivittämänä. Kouvojen johdon Damon Williamsin vapaaheitoilla lukemiin 71-65 kaventaneet tamperelaiset nostattivat tunnelmaa Hakametsän Jäähallissa kirivaihteensa löytymisellä, mutta Kouvojen Alexander Madsen hiljensi kotiyleisön kovalla kolmosellaan vain hetkeä myöhemmin.

Pyrinnön Esian Henderson toi noin minuuttia myöhemmin isännät vielä seitsemän pisteen päähän vierailijoista, mutta Madsenin ja D.J. Richardsonin onnistumisilla Kouvot venytti johtonsa päätösminuutille lähdettäessä jo 15 pisteeseen, eikä Pyrintö onnistunut enää kuromaan tuota eroa merkittävästi pienemmäksi. Kouvojen voittolukemiksi Tampereen illassa jäivät lopulta turvalliset 82-69.

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä tekivät viisi kolmosta pussittanut ja kokonaisuudessaan 20 pistettä heittänyt D.J. Richardson sekä levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Alexander Madsen (16/9/3 torjuntaa).

Pyrinnön J’Nathan Bullock heitti tamperelaisille 17 pistettä ja kahmi 6 levypalloa. Bullockia säestivät Ricky Minard 16 ja Antero Lehto 12 pisteellä.

Kouvot johtaa finaalisarjaa otteluvoitoin 2-0.