Katajan Korisliigan runkosarjan selvään voittoon ja FIBA Europe Cupissa jatkolohkoon valmentanut Jukka Toijala sai tiistaina potkut joensuulaisseuran riveistä. Toijala kertoo Facebook-sivuillaan kirjoittamassa julkisessa kirjoituksessa olevan harmissaan potkuista.

Katajalla ja Toijalalla oli optio ensi kaudesta, jonka seura jätti kuitenkin käyttämättä. Toijalalle asiasta ilmoitettiin tiistaina.

– Sanotaan että on olemassa kahdenlaisia valmentajia: niitä jotka ovat saaneet potkut ja niitä jotka tulevat saamaan. Tänään olen liittynyt tuohon ensimmäiseen ryhmään. Päällimmäiset tunteet ovat valtava pettymys ja suru, Toijala aloitti kirjoituksensa.

Toijalan potkujen syynä oli pettymykseen päättynyt kausi. Hallitsevana mestarina kauteen lähtenyt Kataja dominoi runkosarjaa, mutta pudotuspeleissä se hävisi yllättäen BC Nokialle.

– Loistavan runkosarjan ja hyvien Euro-pelien jälkeen putoaminen pudotuspeleistä oli luonnollisesti kaikille shokki. Sen jälkimainingeissa on tullut tehtyä todella tarkka analyysi siitä mikä meni vikaan. Syitä oli monia – osaan olisin voinut vaikuttaa ja osa syistä oli sellaisia joille ei käytännössä voi mitään. Tein virheitä joita ei enää tekemättömäksi saa. Parasta mitä voin tehdä on oppia noista virheistä!

Toijala oli toistamiseen Katajan peräsimessä. Hän toimi ensimmäisen kerran Katajan päävalmentajana kaudet 2010-14 ja yhden välivuoden jälkeen hän tarttui ohjaksiin jälleen tällä kaudella. Hän edusti seuraa myös pelaajana kaudet 2000-03.

– 8 vuoden mittainen periodi Katajassa on ohi. Kun vuonna 2000 tulin ensimmäisen kerran Joensuuhun, koin välittömästi tulleeni kuin kotiin. Kaikkien kahdeksan vuoden aikana voin vilpittömästi todeta toimineeni niin pelaajana kuin valmentajana täydellä sydämellä kaikkeni antaen seuran eteen.

– Pettymykseen päättyneestä kauden lopetuksesta on kutakuinkin 6 viikkoa. Tuon 6 viikon aikana olen oppinut paljon uutta valmentamisesta, mutta ennen kaikkea ihmisistä, ystävyydestä ja elämästä yleensä. Joensuun vuosina olen tutustunut moniin hienoihin tyyppeihin. Haluan kiittää kaikkia niitä ihmisiä jotka ovat olleet mukana jakamassa tunteita; niin positiivisia kuin negatiivisiakin, Toijala kirjoitti.

Toijala toimii myös Suomen maajoukkueen apuvalmentajana.