Koripalloväki vietti kauden päättäjäisiä perjantaina Helsingissä ja tuttuun tapaan vuoden parhaita palkittiin.

Loimaalaisen Bisonsin korinalustan tuki ja turva Tuukka Kotti, 35, nimettiin Korisliigan vuoden puolustuspelaajaksi jo toisella kaudella perättäin.

205-senttinen Forssan Koripoikien kasvatti ja Susijengin ”teräsmies” pelasi jälleen vahvan kauden 10,9 pisteen, 6,9 levypallon ja 1,6 syötön ottelukohtaisilla keskiarvoilla.

Vuoden kehittyneimmän pelaajan pysti matkusti tällä kertaa aavistuksen kokeneemmalle pelaajalle, kun kauden päätteeksi Argentiinan liigan pudotuspelejä pelaamaan matkustanut Salon Vilppaan Juho Nenonen, 28, palkittiin.

202-senttinen Tapiolan Hongan kasvatti pelasi 11-vuotisen pääsarjauransa parhaan kauden ja auttoi Vilppaan heiton päähän välieräpaikasta 11,4 pisteen ja 5,4 levypallon keskiarvoillaan.

Vuoden kuudennen pelaajan palkinto matkusti puolestaan Kouvolaan mestari-Kouvojen 207-senttiselle Alexander Madsenille, 21.

Kolmannen täyden pääsarjakautensa pelannut Madsen puhkesi kukkaan keväällä ja urakoi kausikeskiarvoikseen 8,7 pistettä, 5,0 levypalloa, 1,4 blokkia ja 1,1 syöttöä ottelussa.

Vuoden tulokkaana huomioitiin puolestaan SM-hopealle päätyneen Pyrinnön laituri Joonas Cavén, 23.

211-senttinen Pyrintö-kasvatti palasi neljän kauden poissaolon jälkeen Espanjan ja USA:n kautta Tampereelle ja uurasti ensimmäisellä täydellä liigakaudellaan 8,2 pistettä ja 3,1 levypalloa ottelussa.

Korisliigan vuoden tuomariksi joukkueiden edustajat arvostivat neljättä perättäistä kertaa Petri Mäntylän.

– Ohhoh, neljäs kerta putkeen. Palkinto merkitsee minulle paljon ja hetken siitä voi nauttia, mutta ensi kaudella täytyy taas olla alusta asti hyvä. Korisliiga on mennyt eteenpäin. Pelaajat kehittyvät jatkuvasti ja samalla täytyy myös kaikkien muidenkin kehittyä, päätti Mäntylä

Näiden lisäksi jo aiemmin uutisoimme Teemu Rannikon valinnan vuoden pelaajaksi, DJ Richardsonin valinnat vuoden ulkomaalaispelaajaksi ja finaalien MVP:ksi sekä Jyri Lehtosen valinnan vuoden valmentajaksi.

Korisliigan kauden palkitut:
Vuoden pelaaja: Teemu Rannikko, Kataja Basket
Vuoden valmentaja: Jyri Lehtonen, Kouvot
Finaalien MVP: D.J. Richardson, Kouvot
Vuoden ulkomaalaispelaaja: D.J. Richardson, Kouvot
Vuoden puolustuspelaaja: Tuukka Kotti, Bisons Loimaa
Vuoden kehittynein pelaaja: Juho Nenonen, Vilpas
Vuoden kuudes pelaaja: Alexander Madsen, Kouvot
Vuoden tulokas: Joonas Cavén, Pyrintö
Vuoden erotuomari: Petri Mäntylä
Paras toimitsijapöytä: Helsinki Seagulls
Vapaaheittopalkinto: Teemu Rannikko, Kataja Basket
Fair Play -palkinto (Framin pytty): Salon Vilpas