21-vuotias Joni Herrala on KTP-Basketin viimeisin, ja todennäköisesti viimeinen suomalaishankinta kaudelle 2016-17. Kasassa on nyt päävalmentaja Ray Ailuksen näköinen ja toiveiden mukainen nippu.

192-senttinen Joni Herrala debytoi Korisliigassa jo 15-vuotiaana kasvattajaseuransa Torpan Poikien paidassa, mutta varsinaiseen pelaavaan kokoonpanoon Herrala murtautui Hongassa kaudella 2013-14. Viime kauden takamies pelasi BC Nokian riveissä.

– Tavoitteenani on kehittyä ja saada mahdollisimman paljon vastuuta. Kotka on minulle tuttu kaupunki Lehtorannan Joonaksen ja Kuusiston Mikin kautta, Herrala kertoo kotkalaisten sivuilla.

Herrala, Lehtoranta ja Kuusisto ovat samaa ikäluokkaa (-94) ja ovat pelanneet samoissa nuorisomaajoukkueissa monet kerrat. Alle 18-vuotiaiden maajoukkueessa valmentajana oli Ray Ailus, joten valmentajakin on Herralalle tuttu.

– Kiva saada Joni Kotkaan. Hän on niin sanottu pass first -pelintekijä, joka tuo erityisesti puolustukseen jalkoja. Ja pelaa tunteella, Ailus kuvailee.

Herralan lisäksi KTP on pestannut uutena nimenä Villematti Kopion, sekä paluumuuttaja Manuel Barnesin.

– Nämä pojat on juuri ne jotka halusin, joskin Manuel tuli iloisena yllätyksenä. Meillä on nyt monta pelaaja nuorisomaajoukkueista, kuten myös Markus Molenius. Se tarkoittaa, että he ovat käyneet saman polun, ja että he osaavat pelata ja sitoutua, Ailus kertoo.

Myös Herrala on luottavainen uuden joukkueensa suunnasta.

– Meillä on nuori ja nälkäinen joukkue, joka tulee varmasti taistelemaan jokaisessa pelissä lujaa, Herrala sanoo.

– Ja Reiska laittaa meidät varmasti treenaamaan kovaa.