Korisliigassa pelaava Salon Vilpas on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Matias Ojalan kanssa.

Kahdeksan kautta liigatasolla pelannut 197-senttinen Ojala siirtyy Saloon Loimaan Bisonsista, joka ei saanut liigalisenssiä ensi kaudelle. Ojalan sopimuksen myötä Vilppaalla on koossa yhdeksän pelaajasopimusta ensi kaudelle.

Vilppaassa ollaan tyytyväisiä uuteen sopimukseen, sillä monipuolisen Ojalan perässä oli useita liigaseuroja.

– Olen erittäin tyytyväinen, että Matias valitsi monista vaihtoehdoista Vilppaan. Hän tuo joukkueeseemme paljon positiivisia asioita. Matias pystyy pelaamaan ja puolustamaan useampaa pelipaikkaa ja levittämään kenttää nelosena. Hän tuo kentälle asennetta, kovuutta ja ammattimaisuutta. Uskon, että hän sopii joukkueeseen erinomaisesti ja odotan häneltä todella paljon tulevalla kaudella, arvioi päävalmentaja Joonas Iisalo.

26-vuotias Ojala on varsin kokenut mies liigatasolla ja siksi mainio lisä nuoreen salolaisryhmään. Hän on pelannut kahdeksan kautta liigatasolla kuudessa eri seurassa ja liigapelejä on kertynyt tilastoihin 326. Liigaura käynnistyi kaudella 2008-2009, jolloin mies siirtyi joulutauolla kasvattajaseurastaan Järvenpään Koripalloseurasta Porvoon Tarmoon. Sen jälkeen ovat käyneet tutuiksi Katajan, LrNMKY:n, Karhun, Namika Lahden ja Bisonsin pukukopit. Metallia kaulaan jäi Joensuusta, kun Kataja pokkasi SM-hopeaa 2011. Ojalan tilillä on myös 41 maaottelua nuorten ja haastajajoukkueista.

Viime kaudella Ojala pelasi Korisliigaa ja VTB-liigaa Loimaan Bisonsien riveissä. Kotimaan liigassa tehoja syntyi 6,4 pisteen ja 3,2 levypallon verran 18 minuutissa.

– Tulen Saloon erittäin hyvillä mielin. Valmentaja ja osa pelaajista ovat ennestään tuttuja ja kaupungissa on hyvä koripallopöhinä päällä. On hienoa päästä siitä osalliseksi. Pöydällä oli muitakin tarjouksia, mutta Salo tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Vilppaan nippu vaikuttaa hyvältä ja odotukset ovat korkealla. Nyt lähdetään parantamaan viime kauden sijoitusta kohti mitalipelejä, tuumii Ojala.

Vilppaan sopimuspelaajat ennen juhannusta ovat Matias Ojala, Saah Nimley, Michael Pounds, Okko Järvi, Henri Niemistö, Riku Laine, Aatu Kivimäki, Jesse Räkköläinen sekä Juho Nenonen, jolla on sopimuksessa ulkomaan pykälä.​