Susijengin pitkäaikainen päävalmentaja Henrik Dettmann, 58, on solminut sopimuksen Ranskan ProA:n hopeajoukkue

Strasbourgin kanssa. Dettmann korvaa Strasbourgin ruorissa Ranskan maajoukkuetta vuodesta 2009 luotsanneen Vincent Collet’n. Dettmann jatkaa myös Susijengin päävalmentajana.

Strasbourg sijoittui päättyneellä seurajoukkuekaudella ProA:n runkosarjan kakkoseksi ja jäi finaalisarjassaan yllätysjoukkue ASVEL:ia vastaan voiton päähän Ranskan mestaruudesta.

Lähelle mestaruutta Strasbourg pääsi myös Eurocupissa, johon joukkue hyppäsi mukaan Euroliigan alkulohkovaiheen jälkeen. Strasbourg eteni aina Eurocupin finaaliin saakka, jossa turkkilainen Galatasaray oli lopulta parempi kahden ottelun yhteistuloksella 144-130.

– Positiivinen juhannusyllätys, naurahti Dettmann, joka on parhaillaan seuraamassa Suomen 17-vuotiaiden poikien otteita ikäluokan MM-kilpailuissa.

– En osaa ottaa valintaani henkilökohtaisesti, vaan pidän sopimusta suurena kunnianosoituksena koko suomalaiselle koripalloilulle. Se, että yksi Ranskan viime vuosien menestyneimmistä seuroista tarjoaa tällaisen mahdollisuuden, on osoitus siitä millaisia askeleita suomalainen koripallo on ottanut, Dettmann toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Dettmann seuraa pestissään jättiläisen jalanjäljillä, sillä hänen edeltäjänsä Strasbourgissa on Vincent Collet, joka komensi Ranskan vuoden 2013 Euroopan mestaruuteen. Strasbourg voitti Collet’n alaisuudessa myös vuoden 2015 Ranskan cupin mestaruuden. Ranskan mestaruuden Strasbourg voitti keväällä 2005.

Dettmannin pesti on yksivuotinen. Tulevan työnsä Ranskassa Dettmann näkee jälleen yhtenä mahdollisuutena ammentaa oppia, kehittyä matkalla EM-kotikisoihin, jotka ovat edessä syyskuussa 2017.

– Ne, jotka minut tuntevat myös tietävät, että olen koko ajan läsnä suomalaiselle koripallolle. Se ei ole riippuvaista fyysisestä sijainnistani. Olen innoissani mahdollisuudesta toimia hienossa organisaatiossa ja erinomaisen joukkueen valmentajana. Samalla näen tämän hienona mahdollisuutena kerätä uutta oppia, tietoa lajista – harrastaa julkisesti hyväksyttyä teollisuusvakoilua, Dettmann kommentoi.