Korisliigaa 12 kauden ajan menestyksekkäästi pelanneen entisten maajoukkuelaituri Mika-Matti ”Mikkis” Tahvanaisen poika Joonas valitsi lukioikäisenä joukkueekseen HBA-Märskyn, josta hän siirtyy ensi syksyksi USA:n yliopistoliiga NCAA:n Utah Valleyhun.

Jos eläisimme vaikkapa kymmenen vuoden takaisia aikoja, Tahvanainen olisi 20 vuoden iässä pelannut jo kaksi tai kolme vuotta Korisliigassa ja olisi siten koripalloyleisölle läpikotaisin tuttu pelaaja.

Valittuaan Korisliigan sijaan HBA-Märskyn ja laadukkaan harjoittelun matkalla ammattilaiskentille Tahvanainen on kuitenkin vielä verrattain tuntematon pelaaja suomalaisille. Onkin syytä kysyä olennainen kysymys: minkälainen pelaaja on Joonas Tahvanainen?

– Joonas Tahvanainen on kova työntekijä, joka pelaa joukkueelle. Vaikea sanoa esikuvia tai verrata itseäni kehenkään, mutta mielestäni minussa on paljon samaa kuin Golden State Warriorsin Draymond Greenissä, Tahvanainen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Käykö suu yhtä paljon kuin Draymond Greenillä?

– Ei, suu pysyy kiinni pelin aikana!

Tahvanainen ja 20-vuotiaiden miesten maajoukkue matkustaa seuraavaksi Serbiaan. Hallitseva 20-vuotiaiden miesten Euroopan mestari isännöi Suomea 30.6. ja 1.7. pelattavissa maaotteluissa.

– Lähdetään hakemaan voittoja matsi kerrallaan. Ei niistä peleistä ole muuta tavoitetta.