Ensikosketuksensa eurooppalaiseen seurajoukkuekoripalloon viime kaudella Turkissa saanut Susijengi-laituri Erik Murphy, 25, siirtyy Ranskan ProA:ta pelaavaan ja Henrik Dettmannin valmentamaan SIG Strasbourgiin. Dettmann valmensi Murphya edellisen kerran syksyllä 2015 istanbulilaisessa Besiktasissa.

Strasbourgin päävalmentajan pestin vastikään vastaanottaneen Dettmannin mukaan Murphyn saapuminen hänen uuteen joukkueeseensa on muutakin kuin hänen omaa käsialaansa: Strasbourg oli Murphyn perässä pitkin kevättä.

– Kuulin Erikin nimen Strasbourgin listoilla jo hyvissä ajoin ennen kuin allekirjoitin oman sopimukseni. Erik teki lopullisen valintansa Lyonin ja Strasbourgin välillä, ja olen tietysti tyytyväinen siihen, että hän päätyi Strasbourgiin.

Murphya Susijengissä ja Besiktasissa valmentanut Dettmann pitää Strasbourgia Murphyn uran kannalta erinomaisena valintana.

– Strasbourg ja ProA ovat Erikille erinomaisia tilaisuuksia. ProA on hyvätasoinen, atleettisten pelaajien liiga, jossa Erikillä on mahdollisuus päästä oikeuksiinsa sekä korinaluspelaajana sekä heittävän ison miehen pelipaikalla, Dettmann muotoilee Koripalloliiton tiedoteessa.