EM-kotikisoihin valmistautuvan Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen takamies Harold ”Fiifi” Aidoo, 20, siirtyy syksyllä USA:n yliopistoliiga NCAA:han Arizonan Phoenixissa sijaitsevan Grand Canyonin paitaan.

Aidoo on jo viides pelaaja, joka siirtyy kaudeksi 2016/17 HBA-Märskystä NCAA:han.

Aidoo teki valintansa kolmen yliopiston kesken, joista loppusuoralle pääsivät Grand Canyon ja Texas Tech. Aidoo kertoo lopullisen valintansa kypsyneen vasta viime päivinä palattuaan Yhdysvalloista tutustumismatkaltaan koti-Helsinkiin.

– Kotiinpaluun jälkeen minulla oli käytännössä kaksi päivää aikaa päättää kouluvalintani, ja Grand Canyon tuntui parhaalta vaihtoehdolta. Tuntui siltä, että niin pelaajat kuin valmennusjohtokin olivat kiinnostuneita minusta ja halusivat minut joukkueeseensa neljäksi vuodeksi, Aidoo kertoo tunnoistaan Koripalloliiton tiedotteessa.

Aidoo saa uudessa opinahjossaan valmennusta suoraan huipulta, sillä joukkueen päävalmentajana toimii Phoenix Sunsissa, Miami Heatissa ja Cleveland Cavaliersissa 14-kautisen uran pelannut ja vuoden 1994 MM-kisojen ”Dream Team 2”:ssa esiintynyt kolminkertainen NBA:n All Star -pelaaja Dan ”Thunder Dan” Majerle.

– Meillä tuntui synkkaavan coachin kanssa hyvin alusta alkaen. Ihan hyvä pohja lähteä liikkeelle, Aidoo kiittelee.

Aidoo on viides HBA-Märskystä NCAA-liigaan ensi syksyksi siirtyvä pelaaja yhdessä Lauri Markkasen (Arizona), Samuli Niemisen (Stephen F. Austin), Joonas Tahvanaisen (Utah Valley) ja Remu Raitasen (San Francisco) kanssa.

– Tulokaspelaajan on treenattava itseään paremmaksi ja paremmaksi ja ansaittava sitä kautta peliminuuttinsa, kertoo Aidoo syksyn suunnitelmistaan.

Aidoo on nimetty myös Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen pelaajarinkiin. Suomi isännöi ikäluokan EM-kisoja Helsingissä 16.-24. heinäkuuta.