Erik Murphy allekirjoitti ensi kautta koskevan sopimuksen ranskalaisen huippuseura Strasbourg IG:n kanssa.

Murphy kertoo neuvotelleensa viime päiviin asti sekä Strasbourgin että Ranskan hallitsevan mestarin ASVEL Lyon-Villeurbannen kanssa, mutta päätyneen Strasbourgiin nimenomaan tutun valmentajan johdosta.

– Synnyin Lyonissa ja isäni pelasi siellä omina ammattilaisaikoinaan, joten olin todella lähellä tehdä sopimuksen Lyoniin. Kuultuani kuitenkin coachin (Henri Dettmann) tehneen sopimuksen Strasbourgiin muutin kuitenkin mieltäni, ”Susi-Erkki” kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Dettmann on valmentanut Murphya Susijengin lisäksi viime syksynä turkkilaisessa Besiktasissa, missä kaksikon yhteinen matka jäi kuitenkin vain muutaman viikon pituiseksi.

– Olen nauttinut mahdollisuudesta saada pelata coachin alaisuudessa niin maajoukkueessa kuin Turkissakin. Hän on loistava valmentaja ja uskon, että tilanteemme Strasbourgissa on paljon parempi kuin se oli viime syksynä Besiktasissa.

Murphyn eurodebyytti Besiktasissa ja turkkilaisessa Büyükcekmeckessä oli lupauksia herättävä. Mies asettaa kuitenkin rimansa merkittävästi korkeammalle.

– Viime kausi oli vuoristorataa kaikkine huippuineen ja laskuineen ja ennen kaikkea oppimiskokemus. Strasbourg on perinteikäs huippujoukkue ja tahdon osoittaa kauden alusta alkaen kuuluvani joukkueen avainmiehistöön ja illasta toiseen joukkueeni parhaimmistoon.