Suomen 17-vuotiaiden poikien maajoukkue päätti Espanjan Zaragozassa pidettävien MM-kisojen C-alkulohkon tappioon. Suomi huohotti Australian niskassa päätösneljännekselle saakka, mutta Australia veti pidemmän korren numeroin 77-62 (31-30).

Tappion myötä Suomi sijoittui alkulohkossaan neljänneksi korieron vuoksi ja kohtaa D-lohkon ensimmäiseksi sijoittuneen joukkueen tiistaina 28.6.

Suomen koko ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä Australiaa vastaan. Ensimmäisen neljänneksen päätteeksi Suomi oli johdossa 13-19, mutta hiljalleen australialaiset pääsivät paremmin mukaan peliin. Puoliajalle mennessä Australia pääsi johtoon 31-30.

Kolmannella neljänneksellä tahtipuikko siirtyi Australialle, jotka kykenivät pysäyttämään Suomen momentumin jokainen kerta, kun se lähti käyntiin. Patrick Bines (7/2) pääsi nostamaan neljänneksen päätteeksi hyökkäyslevypallosta, Suomi rikkoi kolmosessa Lachlan Dentiä (6/2), joka upotti jokaisen kolmesta vapaaheitostaan sisään ja Australia pääsivät astelemaan päätösneljännekselle tilanteessa 52-45.

Ricky Waxlax (10/4) ja Elias Valtonen (18/6/3 syöttöä) pitivät Suomea hetken hengissä viimeisellä kympillä, mutta jälleen jokainen kerta, kun Suomi onnistui toisessa päässä, niin Australia kuittasi omalla onnistumisellaan toisessa. Australia pääsi kaksinumeroiseen johtoon, jota se ei enää luovuttanut.

Valtosen ja Ricky Waxlaxin lisäksi Suomelta kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät mainion pelin pelannut Tuukka Jaakkola (10/6) sekä Miika Heinonen (10/3). Australian pisterikkaimmat olivat M Matthew Johns (17/3) ja Tom Fullarton (19/8).

– Ensimmäinen neljännes oli ihan mallikasta peliä ja koko ensimmäinen puoliaika oli tasaisesti hyvä. Sen jälkeen ote meni vastustajalle. Kun peli oli kiikun kaakun, niin emme kyenneet vetämään itseämme keulaan, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Tappiolle ei mahda enää mitään, se on vain hyväksyttävä. Tässä uudessa kilpailumuodossa seuraava peli on ensimmäinen pakkovoitto, jos haluaa päästä jatkoon, Koskelainen päätti.

Suomi sijoittui korieron vuoksi C-alkulohkossa neljänneksi yhdellä voitolla ja kahdella tappiolla. Seuraavan pelinsä Suomi pelaa tiistaina 28.6. D-lohkon ensimmäiseksi sijoittunutta vastaan.

– Puolustuksessa meillä on ollut hyvä intensiteetti koko alkulohkon, mutta hyökkäyksessä pallo ei ole liikkunut tarpeeksi. Nyt on yksi hyvä välipäivä. Katsotaan, että kuka tulee vastaan ja lähdetään kaatamaan heidät, Suomen kapteeni Elias Valtonen kommentoi pelin jälkeen.