Suomen 17-vuotiaat pojat heittivät uskomattomasti 19 kolmosta sisään 39 yrityksestä Espanjan Zaragozassa pidettävissä MM-kisoissa. Egypti oli jatkuvasti myöhässä, kun suomalaiset siirsivät palloa toiselta toiselle löytäen vapaan miehen. Suomi voitti 73-84 (41-34) ja eteni kamppailemaan MM-sijoituksista 9-12.

Suomi antoi ensimmäisellä neljänneksellä myrskyvaroituksen, kun Suomen pelaajat vuorottelivat kaaren takaa nousten 18-28-johtoon avausneljänneksen päätteeksi. Ennen puoliaikaa Egyptin paikkapuolustus hyydytti Suomen hyökkäyksen ja samalla Suomen puolustuksen intensiteetti laski joukkuevirheiden kerääntymisen takia. Egypti keräsi 10 pisteen johdon, mutta Tomas Pihlajamäen kolmonen toi Suomen puoliajalle 7 pisteen päähän 41-34.

Andre Gustavson ja Elias Valtonen pommittivat kolmoset heti puoliajan jälkeen, Tuukka Jaakkola viimeisteli korin alta virheen päälle ja lopulta Mikael Jantunen vei Suomen johtoon 43-45. Suomi äityi hurjaan kolkkiralliin, kun Egyptin passiivinen puolustus ei saanut kättä suomalaisten heittokäsien eteen.

– Jos eilen emme pystyneet tulemaan hyvin puoliajalta, niin tänään oli erilainen meno. Pääsimme alussa juoksemaan pari helppoa lay-upia, mikä avasi kenttää. Pääsimme heittämään tätä kautta hyvistä paikoista ja ihan hyvin osuttiinkin, Suomen päävalmentaja Antti Koskelainen iloitsi Koripalloliiton tiedotteessa.

Lopullisesti Egyptin kanveesiin löi Valtonen, joka veti kaksi kolmosta putkeen kolmannen neljänneksen lopussa johdattaen Suomen johtoon 53-67. Egypti kävi vielä parhaimmillaan kahdeksan pisteen päässä, mutta Suomen heittopeli piti huolen, että egyptiläiset katselivat takavaloja.

– Saimme kolmen pelin tappioputken poikki, mikä on aina tärkeätä. Saimme hienot mahdollisuudet lopputurnaukselle päästä kympin sakkiin ja se on tavoitteena.

Suomen pisteykkönen oli kuusi kolmosta upottanut kapteeni Valtonen (24/5/4 syöttöä), jonka perässä marssivat Gustavson (14/4/3 syöttöä), Jaakkola (10/1), Jantunen (9/5) ja Miika Heinonen (8/2/8 syöttöä/4 riistoa).

Egyptin parhaimmistoon kuuluivat Ahmed Khalaf (20/13), Esam Mostafa (12/8/3 syöttöä) ja Youssef Abdrabou (12/8).

– Tässä turnauksessa ei ole yhtään huonoa joukkuetta vastassa. Pelaamme jokainen kerta maanosien parhaita vastaan, kuten tänäänkin. Jokainen voitto on äärimmäisen tärkeä niin pojille kuin suomalaiselle koripallolle.

Suomi taistelee voiton myötä MM-kisoissa sijoista 9-12. Seuraavassa ottelussa huomenna Suomi kohtaa voittajan otteluparista Argentiina – Kiina.