Susijengin pelaajien tasainen virta Euroopan ammattilaissarjoihin jatkuu. Kaikkien aikojen pelattujen miesten maaotteluiden ykkössijaa kärkkyvä Tuukka Kotti, 35, on käyttänyt ulkomaanoptionsa Kataja Basketin kanssa solmimastaan sopimuksesta ja siirtyy 1+1-vuotisella pahvilla Tuomas Iisalon valmentamaan, Saksan Pro A -liigaa pelaavaan Crailsheim Merlinsiin.

Viimeiset kolme kautta loimaalaista Bisonsia Korisliigassa, Eurocupissa ja VTB-liigassa edustanut 205-senttinen Kotti allekirjoitti aiemmin kesällä sopimuksen joensuulaisen Kataja Basketin kanssa. Pitkän harkinnan tuloksena Forssan Koripoikien kasvatti hyväksyi Crailsheimin kutsun.

– Tämä oli ammattilaisurani vaikein sopimuspäätös. Odotin innolla pääsyä Katajan kaltaiseen laatuorganisaatioon pelaamaan Teemu Rannikon joukkuekaveriksi Greg Gibsonin valmennukseen, mutta mahdollisuus siirtyä Saksan Pro A:han tutun valmentajan alaisuuteen painoi vaakakupissa enemmän. Kataja ansaitsee ehdottomat kiitokseni, puntaroi Kotti Koripalloliiton tiedotteessa.

Crailsheim Merlins tipahti keväällä Saksan Bundesliigasta Pro A:han. Perinteikäs seura on kuitenkin satsaamassa uuteen nousuun uuden päävalmentajansa alaisuudessa ja tähtää suoraa nousua Bundesliigaan välivuoden päätteeksi.

– Kun kolme vuotta sitten palasin Suomeen, minulla oli sellainen tunne, että ulkomaan kentät on joksikin aikaa nähty. Nyt tarjoutunut tilaisuus vaikutti kuitenkin ikään, urakaareen ja elämänvaiheeseen täysin oikealta, Kotti kertoo.

– Minulla on lisäksi sopimuksessani yksivuotinen jatko-optio, mikä on varmasti erityisen kiehtova vaihtoehto, jos onnistumme nousemaan takaisin Bundesliigaan.