Suomen putoaminen 20-vuotiaiden poikien B-divisioonaan varmistui lauantaina, kun Suomi hävisi Ranskalle 60-74. Suomi pelaa viimeisen ottelunsa sunnuntaina, kun se kohtaa Unkarin.

Suomi on voittanut turnauksessa kaksi ottelua, kun se voitti alkulohkossa Ranskan ja Espanjan. Siitä huolimatta Suomen tie vie sarjapykälää alaspäin.

– Tässä on pojilla ja koko suomalaisella koriksella vielä kehitysprosessi käynnissä. Se ei poista sitä tosiasiaa, että olimme äärimmäisen hyviä tässä turnauksessa, mutta viimeisissä peleissä ei enää onnistuttu, Suomen päävalmentaja Anton Mirolybov toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Hienojen voittojen jälkeen Suomi on hävinnyt selvästi sekä Liettualle, Slovenialle että Ranskalle.

– Voi sanoa, että siinä tuli epäonnistumisen kierre. Kun tuli epäonnistumisia peräkkäin, niin se söi miestä. Tultiin tänään äärimmäisen hyvällä jalalla, 25 minuuttia pelattiin samalla tasolla Ranskan kanssa. Saimme ihan hyviä heittopaikkoja, mutta meillä meni ohitse ja Ranskalla sisään.

– Alku näytti siltä, että on hyvä korismatsi tulossa ja ollaan pelissä mukana. Ei lopulta sitten kyetty saamaan niitä tärkeitä stoppeja, Suomen kapteeni Joonas Tahvanainen kommentoi.

A-divisioonan EM-kisoissa kolme viimeistä putoavat B-divisioonaan ja tappion myötä Suomi pelaa kahdesta viimeisestä sijasta 15-16 huomenna Helsingin Jäähallissa. B-divisioonaan putoamisesta huolimatta Mirolybovin mukaan motivaatiota ei ole vaikea löytää tulevaan peliin.

– Näistä pojista kahdeksan pukee ylleen viimeisen kerran Suomen nuorisomaajoukkueen paidan, joten eiköhän me hoideta tämä loppuun. Aina, kun pääsee edustamaan Suomea, niin se on kunnia-asia.