Suomen 20-vuotiaiden maajoukkue viimeistelee EM-urakkansa Unkaria vastaan. Joukkue pyrkii hankkimaan viimeisestä pelistä kunniakkaan päätöksen kotiturnaukselle. Vastaan sijoitusottelussa (sijat 15.-16.) astelee voitoton Unkari.

Suomen maajoukkueen apuvalmentaja Petri Virtanen harmittelee lauantain Ranska-tappiota, mutta uskoo, että pelaajat haluavat lopettaa kisat positiivisella ilmeellä. Hän näkee, että vaikka myös Unkarin tie Helsingin kisoissa on ollut kivinen, joukkueen kokoonpanosta löytyy paljon taitoa.

– Eilinen ottelu Belgiaa vastaan osoitti, että heiltä löytyy taitavia pelaaja, ja kun he saavat fiiliksen päälle, he osaavat kyllä pelata, Virtanen varoittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Virtanen nostaa esiin takamies Marcell Pongon (195 cm/’97), ja heittävän takamiehen Balint Mocsanin (190/’97).

– Pongo on todella hyvä monipuolinen pelaaja: hyvä heittäjä ja osaa ajaa, ottaa levypalloja ja syöttää.

Virtanen kertoo ihailleensa lauantaina Unkari–Belgia -ottelun kolmatta neljännestä, jonka aikana Pongo nakutti 25 pistettä.

Unkarin parasta pistemiestä Mocsania Virtanen pitää vaarallisena korintekijänä.

– Heillä on hyviä pelaajia, mutta ei hirveän laaja kokoonpano. Tosin jos pelaajia päästää kuumaksi, he voivat yltää todella koviin runeihin. Se kertoo heidän potentiaalistaan.

Virtanen summaa EM-kotikisat upeana kokemuksena, mutta huomaa, että Euroopan huipulle tarvitaan tasaisempaa suorittamista.

– Yksittäisissä peleissä pystymme voittamaan Euroopan huippuja. Seuraava askel on se, että löydämme joka päivälle sen tason, että pystymme haastamaan heitä, Virtanen kiteyttää.