Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue hävisi B-divisioonan EM-kisojen toisessa ottelussaan emäntämaa Bosnia-Hertsegovinalle 68-66 (31-24). Jännittävä ottelu sai huipentumansa viimeisellä minuutilla, kun Suomi kävi hetkeksi johdossa, mutta Bosnia-Hertsegovina teki kovia koreja, joilla voitto varmistui. 16-vuotiaissa tytöissä Suomi voitti toistamiseen Israelin Susi Training Centerissä.

Suomi nappasi johtoaseman päätösneljänneksellä, mutta sinnikäs Bosnia-Hertsegovina onnistui tasoittamaan pelin vajaa kaksi minuuttia ennen loppua tilanteeseen 61-61. 53 sekuntia ennen loppua Helmi Tulonen vei Suomen kahden pisteen johtoon 61-63, mutta emäntämaa rokotti kolmosella toisessa päässä.

Suomen menetyksen jälkeen Bosnia-Hertsegovina heitti vielä toisen kolmosen tilanteeseen 67-63, mutta Leila Kaajasalo kuittasi omallaan ja Suomi oli pisteen päässä, kun peliaikaa oli jäljellä 13 sekuntia. Suomi rikkoi ja Bosnia-Hertsegovina pääsi vapaaheitolla kahden pisteen etumatkalle 68-66, kun peliaikaa oli jäljellä enää 11 sekuntia. Suomi sai vielä kalastettua vapaaheitot, mutta molemmat vapaaheitot menivät ohitse.

– Olimme alussa vähän hätää kärsimässä, mutta pelin edetessä muutimme puolustustamme enemmän auttavaksi, koska Bosnia-Hertsegovina ajoi röyhkeästi korille. Muutama menetys, muutama lay-up ohi ja huono vapaaheittopäivä. Niiden myötä Bosnia-Hertsegovina vei, Suomen päävalmentaja Sami Toiviainen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomen parhaat esiintyjät olivat Tulonen (23/9/5 syöttöä) ja Kia Vaalavirta (6/5). Vapaaheitot Suomi heitti kehnosti 5/14.

Bosnia-Hertsegovinan, ja koko parketin, pistekuningatar oli Melisa Brcaninovic, joka heitti 24 pistettä ja kahmi 16 levypalloa.

Suomen 16-vuotiaat tytöt voittivat Kisakallion Susi Training Centerissä toistamiseen Israelin. Kun lauantainen peli oli murskavoitto, niin huomattavasti parantanut Israel pisti Suomen tiukemmalle häviten lopulta 13 pistettä 57-44 (24-29).

Suomella oli tukalat oltavat, kun Israel repäisi eroa toisella neljänneksellä, johtaen parhaimmillaan 11 pistettä. Suomi sai kuitenkin rivinsä kasaan ohittaen Israelin ensimmäisen kerran kolmannen neljänneksen puolessa välissä, ja lopullisesti jakson päätteeksi.

Suomi pääsi päätösneljännekselle 40-38-etuasemassa ja viimeisteli pelin viemällä viimeiset kymmenen minuuttia 17-6.

– Täysin erilainen peli eilen, vastustaja oli merkittävästi parempi. Ensimmäinen puoliaika meni rytmiä hakiessa. Iloisia olemme, että toiselle puoliajalla tytöt ryhdistäytyivät puolustuksessa, mikä toi myös hyökkäykseen sen tarvitun rytmin, Suomen päävalmentaja Mikko Asikainen kommentoi.

Suomen pistekärki oli lauantaiseen tapaan kapteeni Elina Arike, joka pussitti 17 pistettä ja kahmi 9 levypalloa. Suomen tehoista vastasivat Ariken lisäksi Sara Bejedi (6/10/3 syöttöä), Emma Törnblom (6/5), Ebba Pekonen (6/1) ja Lotta Vehka-aho (6/3).