Viime keväänä Suomen mestaruutta Kouvojen kanssa juhlinut ja Korisliigan parhaana kuudentena pelaajana palkittu Kouvolan Poikien kasvatti Alexander Madsen, 21, on allekirjoittanut sopimuksen Tshekin liigan USK Prahan kanssa. Toista kesäänsä Susijengiä edustavan 207-senttisen Madsenin sopimus on kaksivuotinen.

Madsen nousi mestari-Kouvoissa suureen rooliin viime keväänä ja kuului Korisliigan finaalien ehdottomiin ratkaisupelaajiin 11,2 pisteen, 6,8 levypallon, 2,4 blokin ja 1,0 syötön ottelukohtaisilla keskiarvoillaan.

Madsenin pöydälle ehti kerääntyä kesän aikana sopimustarjouksia useista eurooppalaisista liigoista. Sopimuksia aikansa vertailtuaan Madsen totesi USK Prahan tarjouksen omaan tilanteeseensa sopivimmaksi.

– USK Praha on kovaa treenaava joukkue täynnä nuoria pelaajia, ja olen toinen joukkueen kahdesta ulkomaalaispelaajasta. Tshekin liiga on hyvätasoinen ja minulle on tiedossa mahdollisuus saada suuri rooli ensimmäisessä ammattilaisjoukkueessani, Madsen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

– Joukkuetta valmentaa Mirsad Alilovic, joka tunnetaan vaativana ja hyvänä koutsina. Uskon, että USK Praha ja Tshekki ovat kehitykseni kannalta oikeita vaihtoehtoja tähän hetkeen.

Lähdön hetkellä Madsen kiittää Kouvoja kuluneista vuosista.

– Täällä on ollut loistava kasvaa koripalloilijana. Olosuhteet ja valmennus ovat hienolla tasolla.

USK Praha päätyi viime kaudella Tshekin liigan puolivälieriin, jossa joukkue tipahti sittemmin Tshekin hopealle päätynyttä Deciniä vastaan. Tshekin liigan lisäksi USK Praha pelaa Tshekin cupia.