Juho Nenonen tekee paluun Susijengin miehistöön kuuden vuoden tauon jälkeen. Vahva kausi Korisliigassa sekä loppukausi Argentiinassa noteerattiin myös maajoukkueen valmennusjohdossa.

Susijengin komentaja Henrik Dettmann kutsui Tapiolan Hongan kasvatin miesten maajoukkuerinkiin. Viimeksi hän oli mukana vuonna 2010.

– En koskaan luovuttanut maajoukkueunelmani suhteen. Monen vuoden ajan tavoitteeni oli, että kairaan itseni takaisin rinkiin, tavalla tai toisella – tuon sitten levypallopeliä, kovaa puolustusta tai tsemppiä, Nenonen kertoo Koripalloliiton tiedotteessa.

Aika on myös tuonut perspektiiviä. Nenonen kertoo, ettei koe olleensa valmis maajoukkueympyröihin vielä kesällä 2010, jolloin hän kuului Susijengin rookie-troikkaan yhdessä Antti Kanervon ja Petri Heinosen kanssa.

– Olin totta kai omalla työlläni ansainnut paikan yrittää, mutta en ollut millään lähelläkään sitä, että olisin taistellut tilaisuudesta vetää maajoukkuepaidan ylleni.

– Viimeiset kuusi kautta ovat antaneet minulle mahdollisuuden kehittyä pelaajana ja kuroa umpeen sitä etumatkaa, joka minun ja muiden maajoukkuepelaajien välillä oli kuusi vuotta sitten. Tosi mahtavaa, että olen ansainnut näin ”vanhanakin” pelaajana tilaisuuden näyttää, mitä osaan.

Susijengi kohtaa Tampereen Hakametsän jäähallissa Belgian lauantaina 30.7. klo 19:00.