Loimaa Bisonsin kanssa viettämänsä neljän kauden aikana Matti Nuutinen sai seurajoukkuetason kokemusta kansainvälisiltä kentiltä Eurocupin ja VTB-liigan muodossa. Varsinaisen ensimmäisen ammattilaiskautensa Nuutinen pelasi viime kaudella Kreikan liigan Arkadikosissa.

Nuutinen oli hyökkäyspäässä joukkueensa kakkos- tai kolmosoptio ja aloitusviisikon luottopelaaja. Kokemus kasvatti.

– On edelleen eroja siinä, pelaako ammattilaisena ulkomailla tai Suomessa. Jos pelaaja hankitaan varta vasten vahvistukseksi, hänelle asetettu jokapäiväinen vaatimustaso on ihan omaa luokkaansa, Nuutinen kiteyttää Koripalloliiton tiedotteessa.

Arkadikos kuului Kreikan liigan alakastiin, mutta pystyi paikoitellen haastamaan niin Kreikan jättiläiset Panathinaikosin ja Olympiakosin kuin muutkin kärkinimet, kuten PAOK:in ja Aris Thessalonikin, tasaväkisiin kamppailuihin. Pelaaminen Euroopan kirkkainta huippua vastaan avasi Nuutisen silmät.

– Ammattipelaajan on kyettävä pelaamaan, on vastassa kuka tahansa. Otteluihin ei voi mennä pelkäämään ja pitämään vastustajan tähtipelaajia jumalina, vaikka ne kuinka vääntäisivätkin Euroliigassa.

Ensi kaudeksi Nuutinen siirtyy Kreikasta Ranskan ProB-liigaan, Chorale Roanneen. Nuutinen sai tarjouksia myös eri maiden pääsarjatasoilta, mutta Roannen kokonaispaketti vakuutti Kaarinan miehen.

– Roanne on historiallinen joukkue, jolla on Ranskan mestaruuksia ja takana yksi kausi Euroliigaakin, Nuutinen kertoo.

– Heillä on pari heikompaa kautta takanaan, mutta nyt seuralla on määrätietoinen hanke nousta takaisin Pro A:han, ja minulla on mahdollisuus suureen rooliin hankkeessa. Paketti vaikutti kaikin puolin lupaavalta ja kädet jo syyhyävät päästä hommiin.

Nuutinen ja Susijengi pelaavat kesän viimeisen kotimaaottelunsa lauantaina 27.8. Espoon Metro Arenalla Ruotsia vastaan.