Ensi kuussa 24 vuotta täyttävä Osku Heinonen teki juhannuksen korvilla uransa kannalta ison päätöksen. Kasvattajaseurassaan Tampereen Pyrinnössä koko ikänsä aina juniorista edustusjoukkueeseen asti pelannut Heinonen solmi pelaajasopimuksen hallitsevan Suomen mestarin Kouvolan Kouvojen kanssa.

Pyrinnön edustusjoukkueessa yhteensä seitsemän kautta pelanneena ja seurassa Suomen mestaruuttakin juhlinut 194-senttinen laituri tuo nuoreen kouvolaumaan nuoresta iästään huolimatta myös kokemusta. Juniorivuosina Heinonen valittiin vuoden pelaajaksi niin A- kuin B-poikienkin SM-sarjassa.

Kouvot on aloittanut jo valmistautumisensa kohti tulevaa kautta ja Heinonen on päässyt tutustumaan uusiin joukkuekavereihinsa. Hän on asettunut hyvin aloilleen uusiin maisemiin.

– Kaupungilla olen vieraillut useasti myös vapaa-ajallani koska minulla asuu äidin puolen sukua Kouvolassa. Joukkuekaverini Kouvoissa ovat tuttuja pelikentiltä vastustajan roolissa usean vuoden ajalta ja olenkin innoissani, että pääsen tutustumaan heihin paremmin saman joukkueen jäseninä tulevan kauden aikana. Erinomaisena asiana olen kokenut Kouvojen henkilökunnan todella ystävällisen, mutta samalla ammattimaisen tavan toimia. Olen positiivisesti yllättynyt kuinka hyvin asiat on hoidettu kanssani. Ylipäätään koko kesä on sujunut hyvin. Takana on paljon treeniä ja välillä on käyty mökillä huilailemassa, Heinonen kertoo Kouvojen sivuilla.

Kouvoissa Heinonen pääsee ensimmäistä kertaa urallaan keskittymään täysipainoisesti koripallon pelaamiseen. Päävalmentaja Pieti Poikolan kuviot ovat hänelle tuttuja jo Pyrinnön ajoilta ja hänellä onkin suuret odotukset tulevasta kaudesta.

– Pyrinnössä pelatessani olen ollut aina nuorimpien pelaajien joukossa, joten sen osalta rooli on hieman erilainen Kouvoissa. Kentällä rooli heittäjänä ei luultavasti tule hirveästi muuttumaan. Pelisysteemi on kuitenkin minulle Pyrinnön ajoilta tuttu, joten sen osalta voin myös auttaa muita pelaajia. Pelaan ensimmäistä kertaa koripalloa täysammattilaisena, joten minulla on korkeat odotukset pelaajana kehittymisen suhteen. Koska joukkueella on pohjalla viime kaudelta Suomen mestaruus, ei tavoitteena voi olla muuta kuin sen uusiminen. Lisäksi odotan joukkueen osalta jatkuvaa kehittymistä sekä työtä hyvällä yhteishengellä.

Heinonen tunnetaan hyvänä heittäjänä, mutta hän toivoo tuovansa apuja myös puolustuspelaamiseen.

– Joukkuepuolustuksen toteuttaminen on vahvuuteni puolustuspäässä. Pyrin aina tuomaan energiaa ja puhetta puolustukseen. Hyökkäykseen tuon heittovoimaa. Heitto on ollut kesällä hyvässä formissa ja Mansikka-ahon koriraudat ovat tulleet jo vähän tutuiksi. Lisäksi olen muille pelaajille Suomi-Pieti-Suomi sanakirjana, jos he eivät uutta päävalmentajaa heti ymmärrä. Kehitettävää on puolestaan pallollisen puolustajana etenkin, kun on nopeita kavereita vastassa.

Heinosen haastattelu luettavissa kokonaisuudessaan Kouvojen sivuilta.