Vuoden 2001 NBA:n ykkösvaraus Kwame Brown haluaa palata kentille muutaman vuoden tauon jälkeen. Häntä pidetään kaikkien aikojen huonoimpana ykköskierroksen varauksena.

Washington Wizards varasi Brownin vuonna 2001 ensimmäisenä, mutta hänen uransa ei koskaan lähtenyt lentoon. Washingtonissa vierähti neljä kautta, jonka jälkeen hän pelasi Lakersissa, Memphisissä, Detroitissa, Charlottessa, Golden Statessa ja Philadelphiassa. Yhteensä hänelle on kertynyt NBA:n runkosarjassa 607 ottelua, joissa hän on keskimäärin tilastoinut 6,6 pistettä ja 5,5 levypalloa.

Hän pelasi edellisen kerran kaudella 2012-13, mutta hänen agenttitoimistonsa on julkaissut tiedotteen, jonka mukaan Brown olisi valmis palaamaan takaisin NBA:han.

– Brown on valmis uuteen elämään. Hänen paluunsa voi olla tie menestykseen joukkueelle, joka uskoo häneen. Kwame on takaisin, fyysisesti terve ja valmis olemaan se uskomaton pelaaja, joka hän oli usealle NBA-joukkueelle, agenttitoimisto kuvailee 34-vuotiasta peluria.

Paikka NBA:ssa saattaa olla kuitenkin menetetylle lupaukselle kortilla ja saattaa joutua hakemaan vauhtia joko Kiinasta, Euroopasta ja D-liigasta haaveillakseen paluusta takaisin NBA-liigaan.