Ulmissa pelatun kansainvälisen turnauksen päätöspäivänä Venäjälle taipunut Susijengi saa uuden mahdollisuuden ”isoveljeä” vastaan, kun Venäjä isännöi Suomea Pietarin Sibur Areenalla keskiviikkona illansuussa. Ottelu televisioidaan suorana Fanseatilta.

Venäjä kiskaisi viime sunnuntain ottelun avausneljänneksen lopussa kymmenen pisteen johdon Susijengiä vastaan ja piti hankkimansa edun loppuun asti.

Susijengin runkopelaajien mukaan kentällä ei nähty parasta Suomea, ja keskiviikkona on lupa odottaa parempaa.

– Meillä oli vähän väsynyttä miestä kentällä, emmekä pystyneet ensimmäisellä puoliajalla pelaamaan omilla vahvuuksillamme. Parannettiin toisella puoliajalla ja siitä on hyvä jatkaa, Susijengin ”tarkka-ampuja” Sasu Salin kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

– Venäjä tuli peliin todella aggressiivisesti ja meillä oli vaikeuksia aggressiivisuuteen vastaamisessa. Toisella puoliskolla oli jo paljon paremmannäköistä peliä ja jos siitä jatkamme, ties vaikka yllättäisimme Pietarissa, toteaa 200 pelatun miesten maaottelun haamurajaa lähestyvä Tuukka Kotti.

Venäjä on elänyt hiljaiseloa eurooppalaisilla koripalloparketeilla kesän 2012 olympiapronssin jälkeen, mutta joukkueen tuore päävalmentaja Sergei Bazarevits on saanut maan parhaan pelaajat sitoutumaan uuteen projektiin.

Sibur Arenan kentälle Susijengiä vastaan odotetaan mm. Venäjän kahta tunnetuinta koripalloilijaa, Cleveland Cavaliers-jättiläinen Timofei Mozgovia (216 cm/30 v) ja Petteri Koposen seurakaverina BC Himkissä palloillutta Aleksei Shvediä (195/30) höystettynä Andrei Vorontsevitshin (207/29) ja Sergei Karasevin (202/22) kaltaisilla vahvoilla roolipelaajilla.

Fanseat.com televisioi Venäjän ja Susijengin välisen kohtaamisen keskiviikkona 24.8. klo 17:45 alkaen. Ottelun selostaa Ilpo Pehkonen kommentaattorinaan Anton Mirolybov.