Susijengi kohtaa Ruotsin Espoossa pelattavassa ottelussa lauantaina 27.8. Yleisö on lähtemässä sankoin joukoin otteluun, sillä peli on jo lähes loppuunmyyty.

Suomi-Ruotsi-otteluun on myyty ennakkoon lähes 5500 lippua. Metro Arenan istumapaikkakapasiteetti on 6000 katsojaa ilman aitiopaikkoja.

Samana päivänä juhlitaan myös vuotuista Espoo-päivää, jonka kunniaksi maaottelua saapuu säestämään maineikas Espoo Big Band.

– Vanhana korisdiggarina kävin jenkeissä katsomassa koripallomatseja ja kiinnitin huomiota siihen, miten paikalliset brass bandit saivat erittäin hyvää meininkiä aikaan, kertoo Espoo Big Bandin toiminnanjohtaja Matti Lappalainen Koripalloliiton tiedotteessa.

– Kun sain kuulla, että Koripalloliitto järjestää Suomi-Ruotsi-maaottelua Espoo-päivänä, kyselin heti liitolta yhteistyökuvioista ja lähdimme kehittämään korismatsiin sopivaa konseptia.

Viime keväänä 35 vuotta täyttänyt Espoo Big Band tunnetaan yhtenä Suomen jazzorkesterien valioista.

Suomi-Ruotsi-maaottelussa kuullaan materiaalia Espoo Big Band plays Husband -albumilta, jossa Espoo Big Bandia vahvistaa neljän miehen rock-fuusiota soittava Husband -yhtye. 21-henkisen Lauma-projektin kapellimestarina taituroi Marzi Nyman, ja flyygelin äärellä tunnelmoi Lenni-Kalle Taipale.

– Luvassa on räjähtävän energistä soittoa ja tiukkaa kitaravetoista riffittelyä puhaltajilla höystettynä USA:n yliopistokoripallomatsien henkeen. Muutamia yllätysnumeroitakin on tiedossa, Lappalainen kommentoi.