Salolainen koripallobuumi saa taas jatkoa, kun illalla käynnistyy uusi Korisliiga-kausi.

Vilpas on täksi kaudeksi muuttunut lähes kokonaan, kun nykyisessä kokoonpanossa on edelliseltä kaudelta todella harva pelaaja enää jäljellä. Paljon siis nähdään debyyttejä tänään Salossa.

Viime kaudella jo mukana ollut Okko Järvi ei kuitenkaan usko, että uuden pelaajaringin kanssa olisi ongelmia.

– Viime kaudella meillä oli vain yksi johtohahmo (Juho Nenonen), mutta nyt meillä on mielestäni monta samanlaista johtavaa pelaajaa. Mikko Koivisto, Matias Ojala ja Michael Pounds ovat ainakin samantyyppisiä pelaajia kuin Juho oli. Eli hyvä jengi on meillä kasassa, Järvi kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Samaa mieltä on täksi kaudeksi Vilppaan peräsimeen siirtynyt Joonas Iisalo, joka tekee myös debyytin Vilppaan päävalmentajana Korisliigassa.

– Meillä on hyvä ja laaja joukkue. Mukana on kokemusta, talenttia, taitoa, heittovoimaa eli kaikkea mitä hyvässä joukkueessa pitää olla. Ainoa mitä meillä ei ole, niin jatkuvuutta ei ole kauhean paljon. Okko on ainoa joka on jäljellä viime kaudesta, niin menee hetki ennen kuin ollaan kaikki samalla sivulla, mutta otetaan koko ajan askeleita eteenpäin, Iisalo kertoo.

Vilpas kohtaa tänään siis KTP:n. Kotkalaisten päävalmentajana oleva Ray Ailus on Iisalolle tuttu kaveri.

– Olen valmentanut kolme vuotta Ailuksen kanssa ja tiedän kyllä, että miten hän haluu pelata ja mitä haluaa tehdä. Myös pelaajat ovat sinäänsä tuttuja, eli kyllä me hyvin tiedetään, että mitä sieltä tulee vastaa ja sitten on enää kyse siitä, että me toteutetaan ja otetaan ne asiat pois.

Iisalo nostaa esille myös Vilpas Ultrasin, joka oli viime kaudella Vilppaan yksi aseista.

– Tänäänkin fanit on keksinyt vaikka mitä ohjelmaa ennen peliä ja pelin aikana. Se tuo myös paljon energiaa joukkueelle ja kaikkea muutakin koko jengille.

Korisliiga käynnistyy tänään Vilppaan osalta ottelulla KTP-Baskettia vastaan kello 18.30 Salohallissa. Ottelu, kuten kaikki Korisliigan pelit, näytetään suorana osoitteessa Fanseat.com.

Oiva Lonka
Twitter @OivaLonka