Salossa oli taas tupa täynnä, kun Vilpas otti kauden avausottelussa tärkeän kotivoiton KTP-Basketista numeroin 86-58.

Alussa Vilpas kärsi tehottomuudesta, kun monesti hyökkäysaika oli lähellä päättyä ilman tulosta. Lopulta ensimmäisen erän puolessa välissä salolaiset alkoivat ottamaan kaulaa pisteissä ja ottivat voiton kotiin.

Vilppaan viimeisimmällä hankinnalla Mikko Koivistolla oli tänään vaikea ottelu, joka oli samalla myös miehen ensimmäinen Vilpas-paidassa. Viiden pisteen ilta ei miestä tyydytä, mutta kausi on vasta aluillaan ja Salohallin hieno tunnelma on Koiviston mieleen.

– Hyvältä tuntui pelata. Tämä on erittäin hieno paikka, kun on paljon yleisöä ja yleisö elää mukana. Meillä on ollut hyvä meininki treeneissä ja porukassa on paljon nälkäisiä äijiä. Itsellä ei ollut niin täydellinen matsi tänään, mutta varmasti nähdään vielä parempaa jatkossa, Koivisto kertoo SuomiKoris-sivustolle.

Samaa mieltä on myös Vilppaan toinen uusi kasvo Desmond Williams, joka oli tänään hyvällä pelipäällä.

– Tuntuu mahtavalta. Ensimmäinen ammattilaisottelu on nyt alla ja hallin tunnelma on paras missä olen koskaan pelannut. Myös joukkuekavereideni antama tuki auttoi minua pelaamaan omalla tasollani, Williams kertoo.

Tälläkin kaudella moni pelaaja tulee rapakon takaa kokeilemaan siipiään Korisliigassa. Usein moni heistä ei viihdy kylmässä Suomessa, mutta ainakin toistaiseksi Suomi-kokemus on Williamsille positiivinen.

– Tämä on minulle ensimmäinen kerta Suomessa ja alusta alkaen olen viihtynyt täällä. Ensiksi en tiennyt, että mikä minua täällä odottaa, mutta nyt kuukauden jälkeen olen jo sopeutunut tänne. Täällä ihmiset ovat myös mukavia ja Salossa on Suomen parhaat fanit.

Vaikka kausi on vasta aluillaan, niin Williams luottaa jo tässä vaiheessa, että he pystyvät tekemään tällaisella pelillä mitä tahansa.

– Uskon meidän olevan liigan parhaimpia joukkueita. Vaikka en ole vielä päässyt pelaamaan muita joukkueita vastaan, niin silti uskon meidän joukkueeseen. Meillä on myös liigan parhaimpiin kuuluvia takamiehiä, joten tällä joukkueella pystymme voittamaan mestaruuden.

Kokenut Koivisto ei kuitenkaan vielä lähde ajattelemaan mestaruustaistoa.

– Sitä ei vielä kannata spekuloida, varsinkaan näin aikaisessa vaiheessa kautta. Tänään vastustajalta puuttui vielä pari pelaajaa. Näin aikaisessa vaiheessa jotkut joukkueet voi olla paljon valmiimpia kauteen kuin toiset. Keväällä koitetaan tietysti olla parhaimmillaan, mutta nyt syksyllä jokainen voitto on todella tärkeä kevään asetelmia ajatellen.

Vilpas jatkaa kauttaan perjantaina Tampereella Pyrintöä vastaan ja KTP saa kotonaan vastaansa BC Nokian sunnuntaina. Molemmat ottelut näkee suorana osoitteessa Fanseat.com ja Elisa Viihteestä.

Oiva Lonka

Twitter @OivaLonka