Korisliigan sarjajumbo BC Nokia yrittää avata voittotilinsä lauantaina, kun vieraakseen saapuu Kauhajoen Karhu.

– Tulee varmasti vauhdikas peli. Karhu juoksee erittäin hyvin ja on näyttävä joukkue kentällä. Mekin olemme pyrkineet samaan, mutta siihen ei olla vielä päästy. Karhu pyrkii puolustamaan intensiivisesti ja olemme siihen kiinnittäneet huomiota.

– Tärkeä peli siinä mielessä, että meillä on voittotili avaamatta ja meillä on tämän pelin jälkeen yhdeksän päivän tauko ja on merkitystä, lähdetäänkö tauolle voiton vai tappion jälkeen, BC Nokian päävalmentaja Ilpo Rantanen kertoi SuomiKoris-sivustolle.

Viime kauden pronssijoukkueella on tosiaan vielä voittosaldo avaamatta, ja Rantanen on huomannut, missä vaiheessa peliä vastustaja on saanut yliotteen hänen joukkueestaan.

– Otteet ovat olleet epätasaisia pelin sisällä. Jokaisessa ottelussa vastustajalla on ollut yksi iso pisteputki, yleensä se on tullut toisella puoliajalla kolmannen ja neljännen neljänneksen taitteessa.

– Meillä hyvän ja huonon suorituksen ero on aivan liian suuri kaikessa tekemisessä, mutta tässä alkukaudesta keskitymme saamaan puolustuksen parempaan kuntoon ja murehditaan sen jälkeen hyökkäyksestä. Edellisen pelin nauhoista näkee, että hyökkäys oli paljon parempaa kuin pelissä tuntui ja puolustus paljon huonompaa kuin pelissä tuntui. Lähdemme juuri puolustusta parantamaan, Rantanen kommentoi.

Rantanen on kierrättänyt kokoonpanoa alkukauden peleissä.

– Ei ole vielä tällä kaudella pelattu kahta peliä samalla kokoonpanolla, eikä tulla vielä lauantainakaan pelaamaan. Jonkun verran kokoonpano on elänyt. Meillä on viisi ulkomaalaista joista aina neljä pelaa, sitä pakettia on kierrätetty ja kaiken kaikkiaan meillä moni asia ottaa aikaansa, Rantanen kertoo.

Rantanen ei ole tyytyväinen BC Nokian harjoituskauteen.

– Taisimme pelata vähän liian helppoja pelejä harjoituskaudella. Harjoituspelit eivät vieneet meitä tarpeeksi eteenpäin. Vaikka tuntui että harjoituskausi meni hyvin, niin nämä ensimmäiset pelit ovat näyttäneet, että lähdetään takamatkalta, ei oltu valmiita kun kausi alkoi.

– Nyt on Kauhajoki vastassa ja sen jälkeen yhdeksän päivän harjoitusjakso. Ei tässä vielä kriisiin ja paniikkiin ole syytä, mutta työn laatu pitää olla jatkuvasti hyvää, jotta voittoja ansaitaan, Rantanen kommentoi harjoituskautta.

BC Nokia – Kauhajoen Karhu on nähtävissä muiden Korisliiga-pelien tavoin Fanseat.com- ja Elisa Viihde-palveluissa.

Roope Kukkanen, Helsinki
Twitter: @gugganen