Karhu palasi kotiluolaan Nokialla kärsityn tappion jälkeen. Vieraaksi oli saapunut Korisliigaan täksi kaudeksi noussut Uudenkaupungin Korihait. Kotijoukkue piti pintansa ja kirjautti kauden toisen voittonsa 102-94-lukemin.

Molemmat joukkueet heittivät kaikki pelitilanne heitot yli 50 prosentin tarkkuudella. Molemmilta oli paras puhti poissa puolustuksesta, joten siinä selitys muhkeille 102–94 loppunumeroille.

– Onnistuimme hyvin suunnitelmassa, että pidämme Mikko Jalosen ja Mikael Herbertin kurissa. Suunnitelmaan kuului myös, että emme tee turhia menetyksiä ja että levypallopelaaminen hoidetaan kotiin. Niissä ei onnistuttu ja ne olivatkin täyttä kuraa, Karhun päävalmentaja Sami Toiviainen pohdiskeli seuran sivujen mukaan.

Karhu sai tärkeän lenkin kokoonpanoonsa, kun Juho Lehtoranta oli tervehtynyt pelikuntoon.

– Juho Lehtorannan paluu tulee auttamaan harjoittelua, sillä nyt treenit eivät ole olleet tarpeeksi kovia. Sen näkee myös meidän pelaamisesta.

– Ratkaisuvaiheessa Hollins nousi esiin. Pelin kanssa riittää vielä runsaasti töitä, mutta onneksi olemme menossa vasta lokakuussa ja kausi on pitkä, Toiviainen huokaisee.

Joonas Lehtoranta oli ottelun jälkeen tyytyväinen voittoon.

– Olen viihtynyt Kauhajoella ihan hyvin, vaikka tämä onkin hieman pienempi kaupunki. Tänään pelistä tuli korintekokilpailu. Meidän pitää ruveta parantamaan peliä puolustuksen kautta, Lehtoranta kertoi.

Keskiviikon otteluun oli vapaa sisäänpääsy, koska pelissä kerättiin palloja Kauhajoen kouluille ”Heitä Pallo Peliin” tapahtumassa. Katsomoon olikin ahtautunut 1398 katsojaa ja palloja saatiin kerätty kouluille yli 400 kappaletta. Samaan kokonaisuuteen kuului myös päivätapahtuma lomaileville lapsille ja heidän perheille. Sekin keräsi noin 500 osallistujaa, joten päivää voidaan pitää onnistuneena.

Karhu matkustaa sunnuntaina Joensuuhun, jossa se kohtaa sarjassa yhä tappiotta olevan Katajan.