Seagulls nappasi neljännen peräkkäisen voittonsa, kun se kukisti vieraskentällä KTP:n 82-75. Kotkalaisten leirissä harmiteltiin niukkaa tappiota, kun taas Seagulls-luotsi Mikko Larkas antoi kehut kotkalaisille.

Joukkueet olivat vielä rinnakkain neljännen neljänneksen puolivälissä, mutta siinä vaiheessa Seagulls onnistui repäisemään 8-0-jakson ja samalla KTP putosi kyydistä eikä pystynyt enää nousemaan voittotaisteluun.

– Harmittaa. Tietysti olemme lähtökohtaisesti ihan eri asemassa kuin Seagulls. Me tiedämme sen ja sen kanssa eletään. Menemme kapealla rosterilla, koska meillä on syvä ero näiden jätkien jälkeen. Mutta emme hävinneet tätä peliä väsymykseen, vaan hävisimme hyvälle joukkueelle, joka oli meitä pikkaisen parempi. Pelasimme hyökkäyspäässä hyvin. Esimerkiksi Sherman Gay pelasi low-postissa erittäin hyvin ja puolusti ”Junnua” hyvin. Mutta tällä tasolla kilpaillaan voitosta, niin hyvät asiat tuppaa jäämään taka-alalle, KTP-Basketin päävalmentaja Ray Ailus kommentoi kotkalaisten sivujen mukaan.

KTP:stä ottelun pelaajaksi valittiin energisesti pelannut Joni Herrala. Monyea Pratt jäi levypallon päähän tripla-tuplasta. Kokoonpanosta vain viisi pelaajaa teki ottelussa pisteitä.

Seagulls upotti ottelussa peräti 13 kolmosta (13/21, 62%!) ja yhdeksän kymmenestä kokoonpanon pelaajasta pääsi pisteille. Seagullsin tehokkain pelaaja oli Raymont Cowels III.

– KTP oli tänään äärettömän hyvä. Tämä oli ensimmäinen kerta, kun pelasimme tällaista joukkuetta vastaan ja meillä oli hetkellisesti erittäin vaikeata. Sen jälkeen saimme kenttään enemmän liikettä ja tarvittavat pisteet tehtyä. Tietysti meillä oli virtaa enemmän, kun pelaajat pelasivat vähemmän. Pelaajatilanne on nyt hyvä. Junnun myötä pystymme pelaamaan palloa syvään. Mutta tietysti uuden pelaajan sisääntulo myös sekoittaa peliä. Paljon on töitä tehtävänä varsinkin puolustuksellisesti, Helsinki Seagullsin päävalmentaja Larkas kertoi.