Kouvot on solminut kauden 2016-2017 kattavan pelaajasopimuksen yhdysvaltalaisen Rakeem Bucklesin kanssa. 203-senttinen iso laituri/sentteri saapuu Kouvolaan jo torstaina, sillä mies oli kuin tilauksesta jo valmiiksi vanhalla mantereella.

25-vuotias Buckles on ennen Suomeen ja Kouvolaan saapumistaan pelannut ammattilaisena Itävallassa (A Bundesliiga, 15p/8l) ja Italiassa (Serie A2, 13p/9l). Kauden 2016-2017 mies aloitti Saksan pääsarjaa (BBL) pelaavan Rasta Vechtan kokoonpanossa pukien pelipaidan ylleen neljässä ottelua, mutta Miamin kasvatille ei tuntunut löytyvän saksalaisten kokoonpanosta sopivaa roolia.

Isoksi mieheksi hyvän kolmen pisteen heiton omaava Buckles pelasi ensimmäiset kolme yliopistovuottaan (2009-2012) Big East-konferenssia tahkoavassa Louisville Cardinalsin joukkueessa ja viimeiseksi vuodeksi mies siirtyi Florida International Panthersiin. Seniorikaudellaan Buckles viimeisteli tehoikseen keskimäärin 14 pistettä, 9 levypalloa ja 1.4 torjuntaa ottelua kohden. Miehen kolmosprosentti näiden neljän kauden aikana oli mainio 34%.

Kouvojen päävalmentaja Pieti Poikola on kuullut uudesta pelaajastaan etukäteen paljon hyvää.

– Rakeem Buckles on ollut erittäin pidetty persoona joukkueissaan, jopa Saksassa, jossa hän ei yhteensattumien takia saanut pelillistä roolia. Mies on kova harjoittelija ja nöyrä, joukkueen eteen kaikkensa antava pelaaja. Juuri sellaista kaipaamme nyt alkukauden vaikeuksien jälkeen. Pelillisesti Buckles muistuttaa paljon Gregg Thondiquea. Hän on muutaman sentin pidempi ja parempi kolmeen pisteen heittäjä. Tämän pitäisi auttaa sisäpuolustustamme ja tuoda lisää haastavuutta puolustamiseemme. Rakeemin pelillinen monipuolisuus mahdollistaa sen, että miestä on helppo peluuttaa samaan aikaan sisäpelaajiemme, Miikan, Nicolain ja tietysti Villen kanssa. Hän on monipuolinen puolustuspelaaja, joka soveltuu erinomaisesti konseptiimme. Myös avoimella kentällä Rakeemin pitäisi tehdä meistä entistä vaarallisemman joukkueen, Poikola toteaa Kouvojen sivuilla.

Poikola taustoittaa myös lisää syitä kuluvalla viikolla tapahtuneen pelaajavaihdosten taustalla.

– Pelaajavaihdot ovat aina ikäviä, mutta joskus välttämättömiä. Parhaat joukkueet sarjassamme ovat todella vahvoja. Vastauksemme on pyrkimys harjoitella paremmin ja toimia mahdollisimman saumattomasti joukkueena. Se edellyttää keskinäistä luottamusta. Nyt tarvitsemme tovin yhteisiä harjoituksia. Uskon, että pääsemme vielä tämän vuoden puolella kärkiryhmien tasolle.

Saksasta Kouvolaan kortteerinsa muuttava Rakeem Buckles on uudesta mahdollisuudesta mielissään.

– On erittäin hienoa tulla Kouvoihin ja pelata mestaruutta puolustavassa joukkueessa. Olen innoissani päästessäni pelaamaan coach Poikolan alaisuuteen ja odotan kovasti yhteistä taivaltamme uuden joukkueeni kanssa. Tavoitteeni on täydentää jo olemassa olevaa joukkuetta omilla vahvuuksillani tehdä joukkueestamme entistäkin vahvempi.

Kouvot pelaa seuraavaksi huomenna perjantaina jolloin Mansikka-aholla mitellään kauden ensimmäinen Kymenlaakson derby. Rakeem Bucklesin pelilupa yritetään saada Suomeen jo perjantaiksi, mutta sen saapumisesta ennen ottelua ei ole vielä takeita. Varmuudella Buckles pukee kouvopaidan päälleen ensi viikon otteluihin.