Pyrintö otti väkisin kauden avausvoiton kääntämällä äärimmäisen jännittävän pelin niukasti 77-75 (36-29).

Jännitys ja pakkovoiton tarve näkyi pelaajien otteissa, varsinkin pyrintöläisille tämä oli äärimmäisen tärkeä peli. Korihailla ei ollut kuin voitettavaa, Pyrinnön tilanne oli toinen ja kotiyleisön odotukset olivat suuret.

Tilastojen valossa ottelu ratkesi Pyrinnön hyvään pallo-kontrolliin (vain 7 menetystä) ja puolustuspeliin, joka painosti Korihait 19 pallon menetykseen. Kun näistä peräti 9 oli Pyrinnön pallonriistoja, kotijoukkue sai juostua helppoja pisteitä lay-upeilla. Korihaitten heittoprosentit olivat korkeampia, mutta heittomäärissä he hävisivät Pyrinnölle.

Vasta alkuverryttelyn aikana Pyrintö teki päätöksen, että Joonas Caven ei pelaakaan vielä tässä pelissä, joten tietysti sekin osaltaan lisäsi paineita muiden pelaajien niskaan.

– Haluamme, että kun Joonas palaa kentälle, hän on 100 prosenttisessa kunnossa, perusteli päävalmentaja Ilkka Palviainen pelin jälkeen.

Pyrintö oli vahvistanut rivejään kahdella 1A-divisioonaa pelaavalla Pyrintö II-joukkueen pelaajalla, kun Lassi Kilpinen ja Terrell Vinson (7/9) avasivat Korisliigakautensa. Molemmat esiintyivätkin todella hyvin. Kilpinen toi joka kerta puolustukseen uutta virtaa, hän juoksi screeneistä kovaa läpi, voitti oman puolustuspään match-upinsa ja loi painetta Korihaitten takamiehiin. Vinson puolestaan oli erittäin tärkeä pelaaja vahvistaessaan Pyrinnön levypallovoimaa.

– Meillä oli useampikin mahdollisuus karata, mutta emme pystyneet tappamaan peliä, kun aina joku Korihaista teki kovan henkilökohtaisen ratkaisun. Lopussa ratkaisuja tuli minulle hyvän pallonliikkeen kautta ja otin tarjottua vastuuta. Minun ja Anteron (Lehto) on pystyttävä jatkossa luomaan muille tilanteita enemmän, Pyrinnön sankareihin lukeutunut Ricky Minard kertasi ottelua.

Palviainen piti voittoa kovan taistelun tuloksena ja toivoi sen vapauttavan joukkueen peliä jatkossa.

– Tunnustus Korihaille, he haluavat selvästi olla kovimmin taisteleva joukkue liigassa ja se näkyy myös tekemisessä. Korihait on vaikea vastustaja juuri siksi, kun se ei anna periksi. Tämä oli mailanpuristuspeli ja se näkyi meillä huonona viimeistelynä. Saimme luotua hyviä heittoja, mutta helpot ohiheitot pitivät pelin tasaisena. Toivottavasti peli vapautuu ensimmäisen voiton myötä.

Ricky Minard otti vastuuta, kun muilla käsi hieman tärisi. Toki haluamme pelata ratkaisuja myös lopussa useammalle pelaajalle, nyt ne vähän kasaantuivat Rickylle. Ville Pekkolan kova taistelu ja puolustuspeli ansaitsee hatunnoston. Samoin Terrell Vinson pelasi oman roolinsa hyvin ottaessaan peräti 9 levypalloa 15 minuutissa, Palviainen pohdiskeli Pyrinnön sivuilla.